Nový šampion spotlight - Aatrox
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nový šampion spotlight - Aatrox

Nový šampion spotlight - Aatrox

derk

derk

12. 6. 2013 09:20

Máme tu zcela nový šampion spotlight na Aatroxe, který značí brzký příchod hrdiny do hry.

Reklama
 

Blood Well (pasivka)

  

Aatroxovi schopnosti stojí životy, při použití každé schopnosti ukládá část životů do "Blood Well" (krvavá studnice), která pomalu vysychá, pokud je mimo boj. Pokud Aatrox přijde o všechny své životy (čili měl by umřít), sáhne do studnice a vysaje z ní uložené životy a tím se vyléčí. Dark Flight (Q) Aatrox vyskočí do vzduchu udeří do zacíleného prostoru. Všichni nepřátelé v zóně dopadu jsou vymrštěni do vzduchu a zraněni.  Blood Thirst / Blood Price (W) VYPNUTO - BLOOD THIRST: Aatroxové léčí každý třetí útok.

  

ZAPNUTO - BLOOD PRICE: Aatrox dává bonusové magické zranění každý třetí útok, stojí ho to ale životy. Blades of Torment (E) Aatrox vyšle přímo před sebe proud ohně, zpomalí a zraní všechny nepřátele, které zasáhne. Pokud zasáhne nepřátelského šampiona, vyléčí se mu část životů. Massacre (R) Při aktivaci Aatrox ihned zraní nepřátele kolem sebe. Po dobu trvání této schopnosti se mu zvýší attack speed a range. Aatroxův příběh Aatrox je legendární válečník, jeden z posledních pěti z pradávné rasy známé jako Darkin. Vládne svým masivním mečem s lehkostí a rovnováhou, zatímco ladným způsobem krájí legie nepřátel. S každým zabitým nepřítelem Aatroxův - živě vypadající - meč získává sílu z jejich krve a stává se ještě silnějším a mocnějším. 

První dochovaný příběh o Aatroxovi je starý jako sama historie. Vypráví o válce mezi dvěmi velkými stranami, v dnešními době známými pouze jako Protektorát a Kouzelníci. Lépe se dařilo Kouzelníkům, kteří měli za sebou řadu zdrcujících vítězství a chybělo málo, aby Protektorát vyhladili úplně a navždy. V den závěrečné bitvy byli muži Protektorátu přečíslení, unavení a velmi špatně vyzbrojení. Šli vstříc prohře a smrti. Až když to vypadalo, že nezbývá žádná naděje, objevil se Aatrox. Jen pár slov stačilo k tomu, aby vyburcoval slabé muže k boji. Jeho přítomnost opravdu povzbudila zoufalé válečníky. Na začátku ještě chvíli pouze v úžasu sledovali, jak se tento neznámý bojovník prodírá sám desítkami nepřátel, jak krájí nepřátele na kusy a jak ladně zachází s mečem. Brzy se válečníci vrhli do boje s touhou po krvi nepřátel. Každý bojoval jako deset mužů, zuřivě ničili své nepřátele až se dostale k velmi neočekávanému vítězství.

Aatrox zmizel krátce po bitvě, ale znovunaleznutá zuřivost armády Protektorátu nikoliv. Jejich překvapivý triumf byl prvním v sérii mnoha dalších, až se vraceli k domovům jako vítězové. Krajané je bouřlivě přivítali jako hrdiny, ale i když válečníci zachránili svou civilizaci před zničením, něco temného se usadilo v mysli každého z nich. Něco se v nich změnilo. Postupem času na bitvu zapomínali a jejich vzpomínky nahradilo hrůzné zjištění: tedy že jejich hrdinské činy byly spíše brutální zvěrstvem, které spáchali vlástníma rukama.

 

Podobně příběhy jako je tento se objevují v bájích a pověstech mnoha kultur. Pokud jim můžeme všem věřit, znamenalo by to, že Aatroxova přítomnost změnila průběh mnoha velmi důležitých válek v historii. I když si ho vítězné strany pamatují jako zachránce, jeho pravým odkazem je svět plný konfliktu, sváru a násilí. 

"Někdo bojuje pro čest, někdo bojuje pro slávu. Důležité je pouze to, že bojují." - Aatrox

Mimochodem před odhalením Aatroxe si Riot trochu pohrál s hráči a vyprávěl velmi zajímavý příběh z pohledu průzkumníka Ezreala. Určitě stojí za to přečist, kompletně přeložený do češtiny jej najdete v tomto článku.
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama