Nový mezinárodní esportový turnaj v League of Legends bude hostit Saúdská Arábie
i Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games
League of Legends Článek Nový mezinárodní esportový turnaj v League of Legends bude hostit Saúdská Arábie

Nový mezinárodní esportový turnaj v League of Legends bude hostit Saúdská Arábie

Giry

Giry

3. 1. 2024 15:49

V polovině roku přijde další turnaj. Riot kývnul Saúdské Arábii na možnost pořádání turnaje v League of Legends v rámci akce Esports World Cup.

Reklama

Turnaj Esports World Cup podporovaný Saúdskou vládou se uskuteční na začátku července v hlavním městě Rijádu a potrvá osm týdnů. Účastníci se utkají v mnoha esportových titulech včetně League of Legends.

Formát turnaje zatím nebyl specifikován. Neznáme ani účastníky, ale Riot potvrdil, že povolí účast dvěma týmům z každé ligy. Záležet bude na pořadatelích turnaje, které celky se rozhodnou pozvat. Ředitel esportu v Riotu Chris Greely požádal světové ligy, aby v průběhu LoL turnaje v Saúdské Arábii pozastavily svůj průběh a umožnily týmům účast.

Esports World Cup se nebude překrývat s Mid Season Invitational, tento turnaj totiž proběhne už v květnu. MSI se letos po osmi letech vrátí do Číny, naposledy zde slavil úspěch Faker v roce 2016 když s SKT T1 porazil ve finále severoamerický tým CLG.

Riot už v minulosti chystal spolupráci se Saúdskou Arábií, když se značka NEOM měla stát partnerem evropské ligy LEC pro rok 2020. Ze spolupráce ale sešlo poté, co někteří členové vysílacího týmu protestovali. Nelíbila se jim spolupráce se Saúdskou vládou, která podle nich potlačuje práva členů LGBT komunity.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama