Nový formát LEC přináší slušnou sledovanost, stane se novým standardem?
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Nový formát LEC přináší slušnou sledovanost, stane se novým standardem?

Nový formát LEC přináší slušnou sledovanost, stane se novým standardem?

Reibl

Reibl

9. 2. 2023 13:00

Čísla mluví jasně, diváci si nový formát oblíbili.

Reklama

Riot před lety experimentoval s různými formáty nejvyšších lig. V LEC jsme se proto dočkali například Bo2 sérií, v Americe pak Bo3. Jenže výsledek byl vždy stejný – nízká sledovanost a vysoké nároky na produkci. Ligy musely streamovat zápasy současně nebo více dní. To samozřejmě stojí peníze a diváci si hůře hledají čas na shlédnutí tolika zápasů.

Letos se LEC dočkalo speciálního formátu kombinujícího Bo1, Bo3 a Bo5 zápasy. Obecně jsme dostali lehce vyšší počet hracích dní (tři místo dvou), jinak je celkový počet zápasů podobný. Výsledky z Bo1 části jsou přitom jasné.

V průměru se na první část ligy dívalo 290 tisíc diváků. Tedy o skoro 20 tisíc více než před rokem na jaře. Zároveň jde i o vyšší číslo oproti dvěma minulým letním splitům. Průměr diváků ale může jít i dolu.

Nový formát LEC přináší slušnou sledovanost, stane se novým standardem?

Maximální počet se vyšplhal na 487 tisíc, což je slušné číslo, vzememe-li v potaz, že jsme zatím viděli jen Bo1 zápasy. Napínavé série nás teprve čekají.

Podle těchto metrik je nový formát úspěšný. Riotu se podařilo zkombinovat Bo1, Bo3 a Bo5 série do podoby, aby diváci sledovali hry a týmy měly více příležitostí se zlepšit. Snad tento trend bude pokračovat i v následujících týdnech, kdy nás čeká skupinová fáze a playoffs.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama