Nově spuštěný DSM 7.0 usnadní zálohování i práci s privátním úložištěm NAS od Synology
i Zdroj: Tryhard.cz
Partnerský obsah Článek Nově spuštěný DSM 7.0 usnadní zálohování i práci s privátním úložištěm NAS od Synology

Nově spuštěný DSM 7.0 usnadní zálohování i práci s privátním úložištěm NAS od Synology

Giry

Giry

2. 7. 2021 06:00

Spolehlivost, výkonnost, jednoduchost a škálovatelnost.

Reklama

Software je nedílnou součástí každého spolehlivého NASu. Chytrá síťová úložiště díky tomu nabízejí lehkou správu dat, přehled nad uživateli, oprávněními a v neposlední řadě umožňují kontrolovat stav zařízení. Špičku v oboru NASů představuje firma Synology, která nyní uvádí nový DSM 7.0. Mezi klíčové body nového systému patří spolehlivost, výkonnost, jednoduchost a škálovatelnost. Nový systém pro váš domácí i firemní NAS zefektivní vaši práci a umožní lepší správu dat v kratším čase.

Nově spuštěný DSM 7.0 usnadní zálohování i práci s privátním úložištěm NAS od Synology

Systém DiskStation Manager 7.0 (zkráceně DSM) přináší v této nové verzi velkou řadu novinek a vylepšení. V první řadě je to lepší výkon a škálovatelnost. Nemusíte se bát, že nová verze systému nabobtnala, či zpomalila oproti předchůdci. Právě naopak, Synology umí sladit spolupráci hardwaru a softwaru tak, že každá verze je rychlejší a plynulejší. DMS 7.0 nabídne vyšší rychlost už při přihlášení a zachová ji v celém uživatelském prostředí, práci se soubory a údržbě vašeho diskového pole.

Nově spuštěný DSM 7.0 usnadní zálohování i práci s privátním úložištěm NAS od Synology

Například výměna disků díky novému systému proběhne úplně hladce. Systém totiž po ručním prohození disku plynule přepne na naklonovaný disk bez nutnosti přechodu do omezeného režimu. O rychlejší zápis do mezipaměti SSD se zase postará systém Btrfs.

Většina lidí na své síťové disky ukládá zejména fotografie. Správa tisíců obrázků bude pro vlastníky Synology NASu snadná. Nově v DMS 7.0 naleznou přepracovanou aplikaci Synology Photos. Ta bezpečně a zdarma usnadňuje správu vašich nejdůležitějších momentů zachycených na mnoha fotografiích.

Nově spuštěný DSM 7.0 usnadní zálohování i práci s privátním úložištěm NAS od Synology

Skrze Synology Photos můžete procházet, hledat a snadno třídit veškeré fotografie. Vytvářet alba a vše sdílet. Oproti Google Fotkám navíc máte všechny fotografie opravdu doma a bez placení předplatného. Synology Photos vám také ušetří čas automatickou tvorbou alb podle lidí, míst, tagů a videí. Všechny své momenty a vzpomínky v podobě fotek lze sdílet vygenerováním odkazu. Ten se pak otevře v libovolném prohlížeči. Oproti konkurenci máte navíc mnohem větší kontrolu nad přístupem. Chytrá funkce rozpoznání tváře vás identifikuje přímo v zařízení, tudíž nikdo jiný nemá přístup k těmto datům. Dále odkazům lze nastavit dobu vypršení platnosti, heslo a další ochrany soukromí.

K fotkám lze přistupovat velmi lehce i na mobilním telefonu skrze aplikaci pro iOS a Android. Kromě procházení fotografií nabízí i zálohování bez limitů. Kolik místa na disku máte, tolik můžete bezpečně uložit. O žádnou fotku již nikdy nepřijdete.

Nově spuštěný DSM 7.0 usnadní zálohování i práci s privátním úložištěm NAS od Synology

DSM 7.0 dále nabízí například zabudované monitorování výkonu vašeho domácího cloudu. Active Insight vám na jednom místě zobrazí veškeré informace o discích, událostech a výkonu. Vše si navíc můžete velmi rychle přizpůsobit dle vašich potřeb. Žádné zbytečné grafy, zobrazte si relevantní informace a nastavte si důležitá upozornění podle vašich potřeb. Systém DSM 7.0 vás dokáže včas varovat a zjistit anomálie v zařízení a předat pokyny k rychlému řešení problémů. Anonymní data po celém světě navíc tuto funkci nadále zpřesňují.

Sdílení dat je rovněž velmi důležitým prvkem. S tím vám pomůže Synology Drive, správce uživatelů a jejich oprávnění. Díky této službě budete mít vždy přehled o připojených uživatelích. Na pár kliknutí jim můžete udělovat oprávnění, přidávat do skupin a například restartovat hesla. Nechybí ani monitorování a analýza využití disku.

Nově spuštěný DSM 7.0 usnadní zálohování i práci s privátním úložištěm NAS od Synology

Chytrý NAS lze využít i v kombinaci s cloudem. Řešení Synology Hybrid Share spojuje rychlost lokálního zařízení a neomezené škálovatelnosti cloudu. Jde tak o hybridní úložiště s výhodami z obou světů. V praxi váš Synology NAS s DSM 7.0 spolupracuje s osvědčeným cloudovým úložištěm Synology C2. Vaše často používaná data naleznete vždy v NASu, což ze zařízení dělá víceméně rychlou mezipaměť s velmi nízkou latencí. Samotné C2 úložiště pak představuje neomezeně škálující prvek, který se přizpůsobí vašim potřebám.

V neposlední řadě zde máme zdarma dostupný Active Backup. Tato ústřední aplikace na zálohování umožňuje chránit více počítačů, serverů a virtuálních strojů naráz bez nutnosti nakupovat drahé licence. Služba je zejména výhodná v rámci podniků, pro které lze využít i zálohu Microsoft 365 a Google Workplace schránek a aplikací. Nechybí podpora pro systému Linux, včetně mnoha populárních distribucí. Vše je šifrováno moderní technologií AES-256, narušitelé si zde ani neškrtnou. Využít lze i okamžité obnovení počítače v nástroji Synology Virtual Machine Manager. Celý proces přitom zabere jen pár kliknutí.

Všechny tyto funkce v systému DSM 7.0 využívá například Synology DS220+. Tento velmi povedený NAS disponuje dvěma sloty na pevné disky s možností hot swapu. Vyměníte je tedy během pár vteřin i za běhu zařízení. Celkově lze DS220+ osadit až 32 TB paměti, což jistě pokryje nároky velké většiny uživatelů. Pokročilejší uživatelé s vyššími nároky na kapacitu mohou sáhnout po entreprise discích od Synology. Jejich provoz je optimalizovaný pro NAS zařízení a v kombinaci s DSM systémem je zaručen bezproblémový chod a nadstandardní výkon.

V portfoliu Synology najdete i další síťová úložiště, která vám jistě zcela vyhoví. Všechna v kombinaci se systémem DSM 7.0 nabídnou špičkovou správu a ochranu vašich dat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama