Nová hrozba na metavýsluní: Jak se proti tomuto balíku bránit?
i Zdroj: Tryhard.cz
LoR novinky Legends of Runeterra Článek Nová hrozba na metavýsluní: Jak se proti tomuto balíku bránit?

Nová hrozba na metavýsluní: Jak se proti tomuto balíku bránit?

Matěj Vlček

Matěj Vlček

3. 10. 2020 17:00

Meta sekce hry Legends of Runeterra zůstávala bez velké změny velmi dlouhou dobu. Pojďme se podívat na balík, který by toto mohl změnit.

Reklama

Lee Sin a Zed. Smrtelná kombinace, společně vytvářející OTK balík (balík schopný porazit soupeře v jednom kole). To je nebezpečí, které se objevilo po aktualizaci 1.10 a ve verzi 1.11 nabylo své síly na nepříjemnou úroveň. Zde se dočtete podstatu balíku, jeho princip, jeho win conditions (podmínky k výhře) a hlavně – jak takový balík porazit.

Princip

Lee Sin získal v patchi 1.10 velikou podporu v podobě zlevnění na cenu 4 many a zároveň bylo změněno jeho kouzlo z Dragon Rage na Sonic Wave, což z něj udělalo velmi silného šampiona do brzké fáze zápasu. Jeho schopnost ničit soupeřovy jednotky, zatímco je zraňován i Nexus, je velmi nepříjemná. A to není vše. Tento balík obsahuje spoustu obranných možností (například Bastion nebo Pale Cascade), které prakticky znemožní Lee Sina zničit a to téměř ve všech případech.

Jak tento balík porazit

Ačkoliv se na první pohled tento balík zdá poměrně bezkonkurenční, existuje hned několik možností, jak soupeře používajícího tento balík porazit. Ukážeme si čtyři vhodné kandidáty.

Pirate Burn Aggro

Asi vás nepřekvapí, že prozatímní šampion mety je účinným balíkem proti Lee Sinovi. Není to ovšem jen díky jeho obecnému úspěchu. Výhru vám totiž s velkou pravděpodobností může zajistit skutečnost, že balík Pirate Burn Aggro se nezaměřuje tolik na souboj s jednotkami, nýbrž na direktní útok na nepřátelský Nexus, čili není nutné se Lee Sina na poli zbavit.

Nová hrozba na metavýsluní: Jak se proti tomuto balíku bránit?

Trunde Mindsplitters

Balík, který má obecně větší sílu a dostane se k ní dříve než Lee Sin balík, má jednoznačně vyhráno. To je logický úsudek, který nejspíše prošel hlavou těm, kteří proti této hrozbě používají balík Trundle Mindsplitters. Mají také z velké stránky pravdu. Jednoduše se k silným jednotkám při troše štěstí dostanete dříve než oponent a pak nepomůže ani silná obrana, ani silný útok. Váš je jednoduše silnější.

Nová hrozba na metavýsluní: Jak se proti tomuto balíku bránit?

Discard Aggro

Zde se taktika příliš neliší od prvního navrhovaného balíku. Nebezpečí v podobě Lee Sina na poli vás nemusí nijak extrémně trápit, pokud oponenta včas ustřílíte kouzly jako je Get Excited! nebo Mystic Shot.

Nová hrozba na metavýsluní: Jak se proti tomuto balíku bránit?

Fiora Shen

Tento balík spoléhá především na výhodu v brzké fázi hry, a to díky velmi silnému poli zajištěném šampiony Fiorou a Shenem. Společně s několika silnými early kartami a obrannými kouzly (například Spirit’s Refuge) získáte velmi silný začátek, který by měl stačit k svižné výhře.


Do Legends of Runeterra vidíme každý den vtékat život. S novými regiony, kartami, herními módy a teď i evropským šampionátem hra neztrácí na pozornosti hráčů. To se samozřejmě odráží i na metě a na populárních kartách/regionech/balících. Pokud vás tato skutečnost trápí, zkuste jeden z těchto balíků a velmi pravděpodobně se zas dostanete do hry.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama