Nová herní klávesnice GX Gaming Manticore
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Nová herní klávesnice GX Gaming Manticore

Nová herní klávesnice GX Gaming Manticore

David Růžička

David Růžička

11. 10. 2013 16:18

[Reklama] Značka herních periferií GX Gaming rozšířila svou rodinu profesionálních herních klávesnic o nový model Manticore.

Reklama

Co vše nabízí tato klávesnice s robustní konstrukcí a s podsvícením, které má 16 milionů barev?

Klávesnice s myší je pro hráče stejně důležitá jako pro hokejistu brusle s hokejkou. A je velký rozdíl, jestli hrajete s hokejkou Jardy Jágra nebo s nejlevnějším kusem dřeva z hypermarketu. Proto jsme se zaměřili na klávesnici, která byla značkou GX Gaming vyvíjena speciálně pro hráče, kteří klávesnici nešetří, a proto si dnes představíme GX Gaming Manticore.

Jako hráči v první řadě při výběru herní klávesnice pravděpodobně kladete důraz na kvalitu zpracování, množství „herních tlačítek“ a také celkový design. GX Gaming Manticore lze označit za velmi povedenou klávesnici, která zaujme především díky svému preciznímu zpracování, rozložení kláves a barevnému podsvícení. Jednou z mála nevýhod je mírně lesklý povrch některých kláves, na kterém jsou trochu vidět otisky prstů. Pojďme se ale blíže zaměřit na podsvícení klávesnice. Ta je rozdělena do tří barevných zón, přičemž každá může mít rozdílnou barvu. Paleta podsvícení obsahuje 16 milionů RGB barev ve čtyřech úrovních intenzity jasu. Hráč si tak může nastavit, jakou barvu preferuje, nebo ji zcela vypnout.

GX Gaming Manticore lze svou velikostí zařadit mezi klasické herní. Novým přírůstkem je však sada celkem osmi makro kláves, které se nachází na levé straně. Horní část klávesnice pak pokrývají multimediální klávesy, sloužící pro přehrávání hudby apod. Velmi pohodlná je také opěrka dlaní, což ocení zejména ti z vás, kteří na FaceBooku stráví chatováním hodiny denně.

U makro kláves lze vybírat ze tří možných nastavení, což hráčům umožní použít až 24 maker. Přepínaní mezi jednotlivými konfiguracemi probíhá pomocí stisku jedné klávesy. Velkou výhodou je možnost nastavení maker během hrání (on-the-fly), díky tlačítku Master Record. Vnitřní paměť klávesnice je 32 kB, tím pádem umožňuje stisknout až dvacet kláves zároveň.

GX Gaming Manticore zaručuje vysokou rychlost snímání. Frekvence klávesnice je 1000 Hz při rychlosti odezvy 1 ms. Pro pohodlnější práci s klávesnicí slouží uživatelské rozhraní v podobě plně lokalizovaného softwaru Scorpion UI, dodávaného společně s klávesnicí.

Dostatečný komfort dále nabídne 1,8 m dlouhý textilní kabel, který je odolnější vůči ohýbání a vydrží tak déle. Kabel je zakončen pozlaceným USB portem pro stabilnější a rychlejší přenos dat. Nespornou výhodou je výbava zadní strany klávesnice, kterou zdobí rovnou dva USB 2.0 porty pro zapojení dalších periferií či jiných komponent. Spodní část klávesnice tvoří masivní plast a sada protiskluzových gumových nožiček, které zajistí stabilitu na vašem stole.

Celkové hodnocení:

Nový přírůstek do rodiny profesionálních herních produktů GX Gaming se povedl. Klávesnice je precizně zpracovaná a ve spojení s velmi povedeným softwarem nabídne hráčům plno speciálních herních funkcí, což ocení především hráči RTS a MMORPG her. Tuto klávesnici hodnotíme jako výborný nákup v poměru cena/výkon. A navíc nyní si ji můžete pořídit v akci , dostanete dopravu až k Vám domů zcela zdarma!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama