Nilah - nejlepší ADC, které nikdo nehraje
i Zdroj: Riot Games
Zajímavosti League of Legends Článek Nilah - nejlepší ADC, které nikdo nehraje

Nilah - nejlepší ADC, které nikdo nehraje

Giry

Giry

1. 4. 2024 19:10

Nilah patří k marksmanům s velmi specifickým stylem hraní. Jediné ADC mezi šampiony útočícími zblízka si užívá opravdu silného postavení na Riftu, využívá ho ale jen zlomek hráčů.

Reklama

Ať už vezmeme v potaz všechny divize nebo třeba jen Master a výš, Nilah je mezi marksmany na vrcholu úspěšnosti. Se stejnou jistotou ji ale najdete také na úplném chvostu oblíbenosti.

I když Nilah takto vévodí statistikám v úspěšnosti a její winrate neklesá pod 52%, Riot pro ni nechystá v nadcházející aktualizaci žádné změny. Proč si ji tedy neberou hráči do hry častěji?

Pravděpodobně největším důvodem bude její závislost na supportovi. Zatímco u jiných marksmanů často nezáleží na tom, který support je na lince doprovází, Nilah k sobě kvůli své pasivce zlepšující efektivitu štítů a léčení potřebuje Enchantery. Pokud si k Nilah vezmete supporty jako Nautilus nebo Leona, v podstatě téměř vymažete její pasivní schopnost.

Nilah tyto štíty a léčení opravdu potřebuje, kvůli svému nízkému dosahu útoků si nemůže držet bezpečný odstup od nepřátel jako ostatní marksmani. Úkolem jejího supporta je tak udržet své ADC naživu i přes tuto nebezpečnou pozici.

Důležitá je souhra mezi Nilah a jejím supportem, tu však v soloQ moc často nevidíme. Jen málokterý hráč ADC umí Nilah efektivně ovládat a ještě méně supportů ví, jak hrát společně s ní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama