Nejslavnější hráč League of Legends se stal olympijským vítězem, vyhne se Faker povinné vojně?
i Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games
eSport League of Legends Článek Nejslavnější hráč League of Legends se stal olympijským vítězem, vyhne se Faker povinné vojně?

Nejslavnější hráč League of Legends se stal olympijským vítězem, vyhne se Faker povinné vojně?

Reibl

Reibl

30. 9. 2023 00:03

Trojnásobný vítěz Worlds, dvojnásobný MSI šampion, desetinásobný výherce korejské ligy a nyní také Olympijský vítěz. Faker mezi své trofeje přidává velmi cennou medaili, která mu pomůže i v osobním životě.

Reklama

V Asii se esport bere o něco vážněji než ve zbytku světa, o čemž svědčí zahrnutí esportových titulů mezi Asijské hry. Zde nechybělo ani League of Legends od Riot Games. Mezi pozvanými týmy byli dva favorité, totiž Čína a Jižní Korea. Oba celky se střetly už v semifinále, které prakticky rozhodlo o tom, kdo si odnese domu nejcennější kov.

Nejslavnější hráč League of Legends se stal olympijským vítězem, vyhne se Faker povinné vojně?
i Zdroj: Asian Games

Přímý souboj mezi výběrem Číny a Koreji měl celkem jasný průběh a zejména Ruler ukázal, že stále patří mezi špičkové marksmany. Zatímco první semifinále skončilo po necelých 30 minutách, druhá hra se protáhla na necelých 37 minut.

Na midu jsme ovšem Fakera neviděli, a to ani ve finále. Korea totiž nominovala dva midaře a Faker si zahrál jen v základní části proti Kazachstánu. Zbytek turnaje odehrál midař Gen.G, Chovy.

Ve finále si Korea poradila lehce výběrem Taiwanu a bere zlatou medaily z Asijských her. Pro tým ve složení Zeus, Kanavi, Faker, Chovy, Ruler, Keira a trenéra Kk0mu by to mělo znamenat podle tamních tradic osvobození od povinné vojenské docházky.

Třetí místo na turnaji bere Čína, kterou málem potrápil Vietnam po první vyhrané mapě.

Playoffs turnaje se hrálo jako Bo3, což způsobilo řadu kontroverze. Také nasazení celků nebylo ideální, vzhledem k faktu, že se Čína potkala s Koreou už v semifinále. Zbytek celků byl prakticky do počtu.

Asijské hry se navíc odehrály na patchi 13.12, tedy 4 měsíce staré aktualizaci. Důvodem bylo méně bugů v této verzi hry. Přesto k několika chybám na turnaji došlo. Asijské hry jsou zároveň důvodem, proč se letošní šampionát koná o několik týdnů později, než je obvyklé.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama