Nejlepší parťák ke konzoli? Přece OLED televize Panasonic
i Zdroj: Tryhard.cz
Partnerský obsah Článek Nejlepší parťák ke konzoli? Přece OLED televize Panasonic

Nejlepší parťák ke konzoli? Přece OLED televize Panasonic

Giry

Giry

19. 12. 2022 07:00

Televize Panasonic vás pohltí už po prvním zapnutí hry.

Reklama

Konzole nové generace je už konečně doma, ale obraz na staré televizi jako next-gen popsat nelze? V tom případě je čas porozhlédnout se po upgradu. Pro hráče jsou aktuálně nejzajímavější OLED televize s HDMI 2.1 a podporou variabilní obnovovací frekvence. Panasonic přesně takovou má a její obraz vás pohltí už po prvním zapnutí Call of Duty.

Na Xboxu Series X a PlayStationu 5 dnes můžete pařit ve 4K rozlišení a s obnovovací frekvencí až 120 Hz. Abyste této frekvence při takto jemném rozlišení dosáhli, je potřeba připojit konzoli skrze HDMI 2.1. Toto rozhraní ale nabízejí jen některé nové televize jako třeba Panasonic OLED TV TX-55LZ980E. Z tohoto modelu se během prvních pár levelů v každé hře stane váš nejlepší duo parťák.

Nejlepší parťák ke konzoli? Přece OLED televize Panasonic

Středobodem řady LZ980 je moderní OLED panel. Jde o špičkovou zobrazovací technologii umožňující rozsvícení a zhasnutí jednotlivých pixelů. V praxi to znamená absolutní kontrast, kdy černé oblasti vůbec nesvítí, kdežto zbytek obrazu ano. S touto televizí bude každá temná hororovka ještě děsivější. Spolu s vysokým dynamickým rozsahem (HDR) tak získáte opravdu živý obraz plný barev a kontrastu v každé situaci.

Panasonic barevné podání dále podpořil osazením procesoru HCX Pro AI. Ten analyzuje obraz a dolaďuje přesnost barev, kontrast a jeho čistotu. Televize navíc obdržela certifikaci HDR10+ Adaptive, HLG a podporuje zdroj ve formátu Dolby Vision. O křišťálově čistý obraz tedy nebude nouze.

Nejlepší parťák ke konzoli? Přece OLED televize Panasonic

Ačkoliv je čistý obraz velmi důležitý, hráče zajímají i trochu jiné specifikace. Konkrétně obnovovací frekvence, vstupní rozhraní a herní režim. V případě Panasonic 55LZ980E si můžete odškrtnout všechny zmíněné položky. Obnovovací frekvence se totiž dokáže vyšplhat až na 120 Hz a nechybí podpora variabilní obnovovací frekvence a technologie AMD FreeSync Premium. K tomuto 55palcovému modelu tak můžete připojit konzoli od Microsoftu i Sony a užít si maximálně plynulý obraz za jakýchkoliv okolností.

Televize podporuje VRR a AMD FreeSync Premium hned u dvou vstupů. Zároveň tak lze zapojit obě populární konzole, nebo kombinaci jedné a počítače. Všechny HDMI vstupy (celkem 4) navíc podporují automatický režim nízké odezvy. To ocení každý hráč kompetitivních titulů. Zahozené šance v Rocket League od teď musíte svádět na něco jiného.

Nejlepší parťák ke konzoli? Přece OLED televize Panasonic

Pro rychlé úpravy nastavení při hraní slouží Game Control Board, ucelené rozhraní zobrazující informace související s hrami. Na televizi si stisknutím jednoho tlačítka můžete nechat zobrazit režim obrazu, status obnovovací frekvence nebo HDR režim. Nechybí ani možnost zesvětlit si temná místa ve hře. Teď už tu Subnauticu jistě dohrajete.

Nejlepší parťák ke konzoli? Přece OLED televize Panasonic

Televize se 4K rozlišením a OLED technologií jsou pro hráče zkrátka ideální. Na své si ale přijdete i v pauze mezi hrami. Panasonic totiž nezapomněl ani na celou řadu aplikací od Netflixu přes YouTube až po Disney+. Pro náročné diváky je dokonce připraven Netflix Adaptive Calibrated Mode umožňující vybrat si mezi perfektními režimy obrazu podle okolního jasu v místnosti. Večerní Netflix and chill bude o to lepší.

Nejlepší parťák ke konzoli? Přece OLED televize Panasonic

Vášniví diváci i hráči ocení také dvojici 15W reproduktorů a podporu pro prostorový zvuk Dolby Atmos. Sousedi při maximální hlasitosti budou nadšeni trochu méně. Televizi lze také propojit s hlasovými asistenty od Googlu a Amazonu. Wi-Fi a Bluetooth podpora je samozřejmostí.

Panasonic 55LZ980E se stane středobodem vašeho obýváku po boku konzole ještě před tím, než začnete pařit. Ve funkci my Scenery lze nastavit podle denní doby a nálady různé obrázky a videa. Ty se následně přehrávají, když se na televizi nedíváte. Z televize se tak stane dynamický foto rámeček ozvláštňující jakoukoliv místnost.

Nejlepší parťák ke konzoli? Přece OLED televize Panasonic

Řadu televizí LZ980 od Panasonicu seženete v různých velikostech. Pojí je přitom špičkový obraz a elegantní vzhled. Verze o úhlopříčce 55 palců je pak ideální do středně velkého pokoje po bok herní konzole. Pokud preferujete větší volnost při úpravě umístění monitoru, můžete využít své vlastní rameno s VESA držákem. Pro hráče je Panasonic 55LZ980E prostě skvělou volbou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama