MČR Tour na LegendConu - report
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek MČR Tour na LegendConu - report

MČR Tour na LegendConu - report

derk

derk

5. 2. 2013 11:34

Jak jistě víte, od 31.1.-3.2.2013 probíhal PragoFFest, jehož součástí byl poprvé v historii i LegendCon.

Reklama
 LegendCon - MČR Tour Destinace:

Modrá škola, Háje, Praha

Ceny: http://www.tryhard.cz/novinky/525-zname-ceny-na-legendcon-turnajiDatum:

1.2.-2.2.2013

Týmy:

3 ČR, 1 Slovensko

PragoFFest jistě většina z vás zná - jde o jeden z největších festivalů fantazie u nás a koná se tradičně vždy na začátku roku. Během čtyř dní si mohou návštěvníci zahrát na nejrůznějších konzolích, počítačích, vyzkoušet deskové hry nebo se podívat na desítky přednášek, mezi kterými se najdou i zahraniční hosté. A právě PragoFFest se rozhodl, že to tento rok pojme ještě trochu jinak - zařadil do programu také LegendCon, který je první podobnou akcí pro LoLkaře u nás. Informace o LegendConu najdete zde

Jak jistě víte, hlávním bodem programu celého LegendConu byla MČR Tour, kam se kvalifikovaly čtyři nejlepší týmy na naší scéně -

 

eSuba,

 Gunrunners,

 

eEriness a

 

eXtatus. 

Turnaj se hrál v sobotu od 11:00 klasickým systémem - tedy single elimination play-off na dvě vítězné mapy (bo3). Nejdříve bylo třeba určit, kdo s kým bude hrát. Týmy se tedy vzájemně rozlosovaly a šlo se hrát.

Semi-finále 1:  eSuba vs.  eXtatus

V prvním semi-finále se setkali dva dlouhodobí rivalové - dvě nejznámější "Éčka" u nás. Všichni byli zvědaví, jak celý duel dopadno, protože oba týmy prošly krátce před turnajem podstatnou změnou. eSuba se rozloučila s původním midařem - Ovdovovačem a nahradila jej Rikytanem (kterého můžete znáte také ze StarCraft II). eXtatus potom přišel o svého kapitána a topaře Mozillu, který dal přednost zahraničnímu týmu a zkusil LCS kvalifikaci s týmem LoLPro (Curse EU). Na jeho místo nastoupil Denyk - velmi zkušený hráč DotA. Nutno podotknout, že oba dva hráči podávali v celém turnaji velmi slušné výkony a jistě nebyli pro své týmy přítěží. Obě hry nakonec dopadly ve prospěch eSuby, která zvítězila 2:0 a posunula se do finále. Přes finální výsledek byly hry poměrně vyrovnané a trvaly delší dobu.

 MVP:  Gornagal            Semi-finále 2:  eEriness vs.  Gunrunners

Druhé semi-finále bylo pro oko diváka ještě zajímavější. Tým Gunrunners totiž předváděl skvělé výkony v online turnajích a několikrát si poradil jak s eXtatusem, tak s eEriness. Byla to však první LAN akce celého týmu a proto nebylo zřejmé, jak se kluci aklimatizují a jak jim to půjde. Na druhé straně byl potom celek eEriness, tým, který od MČR obměnil celou sestavu, krom jednoho hráče. A právě tento zmíněný hráč se turnaje nemohl zúčastnit kvůli nemoci (Bhaalspawn), jeho místo zastoupil Bimbo, co by host. A nutno říci, že to určitě nebyla špatná náhrada. Nezůstavalo však zřejmé, jak si oba celky povedou v turnaji. Dokud tedy nezačal zápas - Gunrunners předvedli skvělý výkon a s eEriness si poradili hned dvakrát po sobě. A bylo to - již jsme věděli, kdo si zahraje o třetí místo a kdo ve finále.

 MVP:  LouGi

Zápas o třetí místo:  eXtatus vs.  eEriness

Oba dva týmy hraly o třetí místo již jednou - na MČR v říjnu minulého roku. Tehdy to bylo ale double-elimination play-off, čili vítěz šel do finále, zatímco poražený bral bronz. Teď se hrálo o Soníka, takže šly veškeré vtipy stranou. Otěže všech zápasů vzal pevně do svých rukou Bimbo a předvedl famózní výkony ve všech zápasech. Velmi pěknou hru předvedl i iKarlik, který (přestože hraje normálně na midu), šel v tomto turnaji na toplane. Na druhé straně podávala velmi slušný výkon botka týmu eXtatus - tedy Freeze a Kazmitch. Podívejte se na záznam z druhé hry, který přikládáme. Ve třicáte minutě vedl Freeze nad svým protivníkem Johnnym o neuvěřitelných 150 creepů. Na Bimba to ale nestačilo, ten se svým lehce ouchylným Kha'Zixem a ještě více ouchylným buildem naprosto terorizoval řady eXtatusu a dotáhl svůj tým k vítězství. 

Youtube: Hra 1Youtube: Hra 2

(DOPORUČENO)

Youtube: Hra 3 (v současné chvíli máme drobné problémy, objeví se u nás na Youtube jak jen to bude možné)

 MVP:  Bimbo
O třetí místo - eEriness vítězí
 
Finále:  eSuba vs.  Gunrunners 

Finále se jako jediný zápas promítalo v hlavním sále celého PragoFFestu. Do této místnosti se přesunuli i komentátoři a atmosféra byla vskutku skvělá. Jen škoda, že na místě nebyla i stage, aby si to mohli hráči prožít na vlastní oči (a uši). První zápas dopadl lépe pro eSubu, které se podařilo vyhrát early game díky skvělému výkonu Gornagala a jeho neustálého "navštěvování" top lajny. Chudák odstranovac si nemohl vydechnout ani chvíli. Právě díky tomuto snowballu z early game byla první hra u konce s velkým rozdílem. Druhá hra ale byla daleko zajímavější. Gunrunners oplatili eSubě stejnou mincí a LouGi strávil na topu stejně času jako předtím Gornagal. A tentokrát to byl Herdyn, kdo nebyl úplně veselý. Přestože Gunrunners dominovali v early game a vedli o značnou část goldů, nakonec prohráli. Pick eSuby se ukázal jako daleko lepší v pozdějších fázích hry. Hodily se určitě i zkušenosti, které borci z eSuby nasbírali za dobu svého působení. Podívejte se na oba zápasy sami, u nás na Youtube.

Youtube: Hra 1Youtube: Hra 2 

MVP:  Rikytan

Finále - eSuba vítězí
Konečné pořadí
 400 MČR bodů  eSuba
 200 MČR bodů  Gunrunners
 125 MČR bodů  eEriness
 75 MČR bodů  eXtatus
Zleva: Rutgen, Nardeus, Gornagal, Herdyn, Rikytan
Zleva: Hlizak, Potmehood, Demon, Lougi, Odstranovac
Zleva: Bimbo, Johnny, Zeus, iKarlik, Lego

Akce se v mých očích povedla velmi slušně. Přestože nebylo vše ideální (ceny, stage, šum na streamu), byla to první akce podobného typu u nás a je to obrovský příslib do budoucna. Věřím, že spokojeni byli jak hráči, tak diváci, tak organizátoři a sponzoři. Příště to snad bude ještě o kus lepší!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama