MAD spolu s Heretics kralují LEC, Patrik s XL stále čeká na výhru
i Zdroj: Michal Konkol/Riot Games
eSport League of Legends Článek MAD spolu s Heretics kralují LEC, Patrik s XL stále čeká na výhru

MAD spolu s Heretics kralují LEC, Patrik s XL stále čeká na výhru

Maarty

Maarty

20. 6. 2023 15:17

Po dlouhé pauze jsme konečně mohli vidět evropské týmy znovu soutěžit proti sobě. MAD Lions vstupovali do letního splitu připraveni odčinit nepovedené MSI a tým Heretics konečně našel společnou notu a převedl překvapivý první hrací týden.

Reklama

O víkendu a v pondělí fanoušci konečně mohli okusit první zápasy nejvyšší evropské ligy, které nesly jasné poselství, že letní split bude zatím ten nejvyrovnanější a o místo ve finálovém playoffs bude muset každý ze zbylých týmů bojovat až do poslední hry.

MAD spolu s Heretics zastínili ostatní týmy v LEC, Fnatic zase po prohře proti G2 skončili společně na děleném třetím místě. Naopak XL nedokázali vyhrát jediný zápas. Pro ostatní soupisky ale ještě nic není ztracené, protože pět týmů z celkových deseti skončilo se stejným skoré na děleném pátém místě se skóre 1-2.

FNC Noah se převedl v plné parádě a první týden zakončil s KDA 21/1/19. Flakked a Carzzy ovšem nejsou daleko pozadu, mladý korejský hráč se ještě bude muset předvést, pokud bude chtít získat místo na světovém šampionátu. Humanoid pak jako první v hlavní lize vytáhl šampionku LeBlanc, na níž postavil nedávno upravený a znovu přidaný předmět Statikk Shiv. 

Nakonec už několikrát zmiňovaný Carzzy předvedl neskutečný play, kdy téměř sám dokázal otočit prohraný souboj i skoro prohranou hru. Co říkáte na první týden LEC? Kompletní výsledky i následující zápasy najdete v našem esportovém přehledu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama