MAD Lions slaví postup ze skupin, Team Liquid opět neuspěl
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek MAD Lions slaví postup ze skupin, Team Liquid opět neuspěl

MAD Lions slaví postup ze skupin, Team Liquid opět neuspěl

Tomáš

Tomáš

18. 10. 2021 21:00

České duo si zahraje čtvrtfinále na světovém šampionátu

Reklama

Je za námi poslední hrací den základních skupin, kde byly na programu zápasy nejtěsnější skupiny D. Skupina byla tak kompetetivně vyrovnaná, že všechny čtyři týmy skončily se skóre 3:3, což se stalo také poprvé v dějinách světového šampionátu. Rozhodnout tak musely tři tiebreakery, které rozhodli o postupujících týmech. Do play off míří korejší GenG a evropští MAD Lions. 


MAD Lions končí ve skupině druzí

Evropský tým s českými zástupci skončil po prvním části skupin se skóre 1:2 na třetí pozici společně s TL a bylo jasné, že v druhé polovině budou muset hodně přidat, aby měli šanci na postup ze skupiny. MAD Lions v úvodním zápase proti GenG dlouhou dobu drželi tempo a jednu chvíli dokonce vedli po ukořistění Barona, ale následný špatný call nechat soupeři infernal soul za push na topu vrátil korejce zpět do hry. Osudný fight přišel u dalšího Barona, u kterého GenG zničili MAD a vrátili prohru z prvního týdne.

Poté, co si madridští lvi poradili s TL, čekal na ně čínský LNG. Nejdůležitější okamžik celého zápasu se stal ve 4. minutě v řece, kde Tarzan se nechal odchytit a celý souboj šel ve prospěch MAD. Od téhle chvíle se LNG jen trápili a deficit ve zlatě eskaloval až na 8 tisíc ve 20. minutě. Evropský celek si úspěšně dokráčel pro toto důležité vítězství a zařídil celoskupinový tiebreaker, kde se opět měli střetnout s LNG.

Druhý zápas už tak nadějně pro naše zástupce nevypadal, protože dvojitý dive na horní linku dopadl tragicky a LNG si po velmi dominantní úvodní části hry odnesli třítisícové vedení ve zlatě. MAD Lions díky své skvělé mid-game, kterou známe z LEC, dokázali skvěle držet s LNG tempo. Po obrovském souboji v řece se jim také povedlo získat Elder draka a Baron buff, který jim pomohl otevřít bázi LNG. Čínský tým ještě nakonec vzdoroval a málem ukončil zápas, ale české duo obranu zvládlo a úspěšně zařídilo postup jediného evropského celku ze skupin. 


Další neúspěšný turnaj pro Team Liquid

I když Team Liquid byl považován za nejslabší tým ve skupině, za své výkony na světovém šampionátu se určitě nemusí stydět. TL byli po prvním týdnu podobně jako MAD Lions na třetí pozici a potřebovali alespoň dvě výhry na případný tiebreaker. V druhém týdnu se TL podařilo vyhrát jak proti LNG, tak také proti GenG. Hlavním tahounem v těchto zápasech byl Jensen, který na své LeBlanc a Syndře zářil.

TL dokonce hráli velice vyrovnaný zápas s MAD Lions, ale zde nakonec podlehli. Jejich soupeřem v tiebreakeru byli GenG. Jensen v tomto zápase byl opět velmi vidět a také se mu podařilo ukrást Barona, ale hlavní hvězdnou tohoto zápasu byl BDD, který na své proslulé Zoe exceloval a svými bublinami odstřeloval hráče TL jednoho po druhém. GenG nakonec zápas v 37. minutě zápas ukončili a tím uhasili naděje na postup dalšího amerického týmu. Prokletí Jensena postoupit s TL ze skupin na světovém šampionátu pokračuje a i tento rok zůstanou brány do playoff pro tento celek uzamčené.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama