MAD Lions končí na MSI, T1 se pomstili korejským šampionům
i Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games
eSport League of Legends Článek MAD Lions končí na MSI, T1 se pomstili korejským šampionům

MAD Lions končí na MSI, T1 se pomstili korejským šampionům

Maarty

Maarty

13. 5. 2023 19:04

V semifinálovém zápase na sebe dnes narazili finalisté letošního jarního splitu LCK, kde se Faker dočkal své odvety a dokázal vyhrát nad týmem Gen.G Esports 3:2. Druhý večerní zápas se také stal pomstou pro G2 z jarního play-off LEC, nad Mad Lions dnes vyhráli 3:0. Tým s naším českým zástupcem Carrzym tímto bohužel na MSI končí.

Reklama

T1 vs Gen G

Hlavní konverzací dnešní série se stala botlinka. T1 první mapu úspěšně okopírovali Sion strategii od našeho evropského týmu BDS a Gumayusi si se svou Jinx připsal hned dva killy. T1 poté celou hru udržovali vedení bez ohledu na to, že korejská jednička dokázala získat dva důležité draky v dalších minutách hry. Faker tak se svým týmem dokázal ukončit první mapu vítězně.

V druhé hře přišel Aurelion Sol od midlanera Chovyho a marksman Peyz sebral Jinx pro sebe. Zápas byl mnohem vyrovnanější, T1 si ale také pohlídali úvodní fázi hry a bez ztráty jediného draka se dostali až ke zničení nexusu. Zlom přišel ve třetí hře, kde klíčový hráč Peyz opět získal Jinx a dokázal s ní konečně ukořistit první vítězství. 

Obdobně dopadla i čtvrtá mapa a série byla vyrovnána. Pátá a poslední hra, která zakončila první kompletní sérii pěti her na MSI, skončila vítězstvím T1 v kontrolované hře. Díky výhodám z průběhu fáze na linkách tým dokázal získat první tři draky a hra nakonec skončila v 25 minutě, kdy se Gen G pokusili o neúspěšný a hru prohrávající engage.

G2 vs MAD Lions

V druhé sérii dnešního dne nastoupily oba týmy ve stejném duchu jako na domácí scéně - hodně soubojů a smrtí na obou stranách doplněných o zajímavé šampiony od G2, a hlavně spoustu situací, které jeden či druhý tým dostaly zpátky do hry. První hra skončila třiadvacet minut dlouhou prohrou pro MAD Lions, zatímco druhá klasickým comebackem od G2. Z celé série šla cítit mnohem odlehčenější a také evropštější atmosféra oproti hektickému korejskému souboji. 

Bohužel ani poslední hra nevyšla a náš český reprezentant si tak se svým týmem balí z MSI kufry. Nutno podotknout, že MAD Lions odjíždí z turnaje bez jediné výhry. Pro Evropu tak G2 zůstává poslední nadějí, která se utká buď proti Bilibili Gaming nebo JD Gaming.

Zítra se už od 13:00 můžeme těšit na Golden Guardians proti Cloud9, kteří budou bojovat o poslední šanci na MSI a čínský rematch jarního finále, jehož vítěz se dále v turnaji utká s T1. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama