M5 Alex_Ich - rozhovor
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek M5 Alex_Ich - rozhovor

M5 Alex_Ich - rozhovor

Pogasta

Pogasta

8. 9. 2012 12:13

Připravil jsem si pro vás překlad rozhovoru s dalším top hráčem.

Reklama

Dnes se podíváme na skvělého midaře a kapitána týmu Moscow Five. Jak už nadpis napovídá, jedná se o Alexe "Alex_Ich" Ichetovkina. Tento hráč je známý hlavně díky jeho nezvyklým pickům na mid, kde je schopný hrát Malphita nebo Tryndamera. Jeho specialitou jsou však tanky magové jako je Galio, Mordekaiser nebo Ryze. Jeho tým je nejúspěšnějším evropským celkem, alespoň co se týká offline akcí. Jedná se o volný překlad, originál je  zde .

Prosím tě mohl by ses nám trochu představit ?

Ahoj, jmenuji se Alexey "Alex_Ich" Ichetkovkin. Jsem kapitán a AP mid týmu Moscow Five.

Většina lidí považuje M5 za nejlepší tým na světě, co si o tom myslíš ?

Myslím si, že finále season 2 ukáže, kdo je tento rok nejlepší.

Můžeš nám říct něco o svých spoluhráčích, třeba jejich koníčky nebo zajímavé zvyky ?

DiamondProx rád hraje šachy a jezdí na kole, já trávím všechen čas se svojí manžekou nebo streamuji, Genja ho tráví s kamarády nebo sleduje streamy, Gosu a Darien obvykle hrají Guild Wars 2, ale myslím že Gosu momentálně nemá moc času, protože se musí učit.

Dělá někdo z nich něco zvláštního ?

Darien rád dělá divné věci, například komolí ruská slova a pak dělá, že si toho nevšiml. Už vynalezl mnoho nových slov, kterým jsme se všichni zasmáli.

Která věc, podle tebe, staví M5 do pozice světové jedničky ?

Myslím si, že hlavně ten velký humbuk kolem nás. Určitě také 4 první místa a 1 druhé místo na LAN turnajích, kde byly nejlepší evropské a americké týmy.

Obvykle trénujete spolu jako tým nebo dáváte přednost soloqueue ?

Trénujeme i v soloq i jako tým. Avšak společnému tréninku dáváme hodně. Nemůžete vyhrávat jako tým, dokud nebudete trénovat jako tým.

Co si myslíš o Season 2 Championshipu ? Který má obrovský price pool.

Myslím, že to bude jeden z nejdůležitějších turnajů v našich životech. Budeme muset ukázat veškerou skrytou sílu.

Který tým, podle tebe, bude pro M5 soupeř ?

My nemáme soupeře, jedinými soupeři jsme my sami pro sebe. Když prohrajeme, je to většinou našimi chybami.

Na online turnajích většinou zkoušíte velmi zvláštní až podivné taktiky, je to způsobeno problémy s internetem nebo pouze trénujete ?

Pouze takto trénujeme, myslíme si, že scrimmy nikdy nebudou brány tak vážně jako turnajové zápasy. A na LANky nemůžeme přinést nic nového dokud to někde nevyzkoušíme. 

Většina lidí si myslí, že jsi No.1 AP midař, co si o tom myslíš ?

Myslím si, že mezi midaři moc rozdílů není. Mid je absolutně závislý na junglerovi a já považuji Diamonda za nejlepšího junglera na světě.

Koho na své lince považuješ za největšího soupeře a jak se proti němu snažíš hrát ?

Froggen hraje na lince velmi bezpečně, tomuto musím přizpůsobit svůj herní styl. Jak jsem ale říkal, většinu času je mid pouze bitva junglerů.

Co je pro AP nejdůležitější ?

V soloq je potřeba znát všechny championy, jejich dmg, roamovat, farmit a pozicování se v TF. V týmu je ještě potřeba dobře si rozumět s junglerem a snažit se co nejvíce sjednotit jeho a tvůj playstyle .

Jakého championa hraješ nejradši ?

Řekl bych, že Ryzeho, jelikož nemá skillshoty a dává obrovský dmg.

Mnoho lidí s oblibou sleduje tvoji taktiku tanky AP carry, kdy tě to napadlo ?

Pokud si vzpomínám tak při hraní Ryzeho, kdy jsem zjistil, že defense je často o dost lepší než jet na full dmg. To jste mohli vidět například v zápase Azubu Blaze vs. TSM, kdy Reginald jel full AP Twisted Fate a stále instantně umíral, přestože se výborně pozicoval. Irelia se na něj prostě zaměřila a nemohl udělat nic.

Máme tu dvě tvá slavná videa, v jednom si instantně se svoji AP Jannou zabil Reginaldova TF a v druhém jsi potahal celý tým s AP Sonou. Každý hrdina, který má AP ratia je ve tvých rukou tak silný nebo jak na tyto hrdiny přicházíš ? 

Nemyslím si, že AP Sona je momentálně viable, takže si nejsem jistý jestli jsem ji vůbec hrál (smích). Co se týká AP Janny, zkoušel jsem mnoho hrdinů hrát jako AP a byli hratelní, Janna ale dostala nedávno obrovský nerf a teď už ji moc nehraju. Druhá věc proč jsem od ní upustil je, že Genja už tolik nehrává Kogmawa, a proto ji nepotřebujeme do naší  "protect carry" taktiky. Také jsem protože jsem nechtěl, aby ji měli soupeři jako support. Je dost otravné hrát proti její pasivce a já mám rád MS ve svém týmu.

Předtím než se uskutečnil tento rozhovor, udělal jsem kvíz mezi našimi hráči, kterého AP hrdinu by se chtěli naučit a výsledek zní Ahri. Proto se bude několik dalších otázek týkat právě jí. Takže, jaké používáš runy, masteries a jaký na ni jezdíš item build ? 

Používám většinou mpen červené, armor nebo mregen žluté, mres modré a quinty na AP. Masteries jezdím 21/0/9, jen proti LeBlanc bych jel 21/9/0. Armor v sealech je skvělý pro AA harras na lajně a u midařů je velmi podceňovaný.

Jaké má Ahri silné stránky ?

High burst, roam potential, push potential, velký sustaine na lajně díky její pasivce, skvělý gank escape od levelu 6 a CC. Může někoho odchytit mimo pozici a burstnout ho.

Má nějaké slabiny ?

Je závislá na skillshotech a musí se dostat na téměř melee range, aby využila celý svůj dmg potential. Pokud stojí všichni u sebe, je velmi těžké zaměřit se na jednoho z nich a také je velmi squishy.

Je tu nějaký silný counter ?

Zelean je skvělý counter, také Ryze ji counteruje a Kennen je můj oblíbený pick proti Ahri.

Na co bychom si měli dát pozor, když proti tomuto championovi stojíme na midu ?

Základ je vyhýbat se skillshotům, také dávat pozor na její level, protože když získá lvl 6, může vás jednoduše burstnout. Dále je dobré zabránit jejímu roamingu, alespoň tím, že koupíte wardy, aby ji ostatní lajny viděly.

Jak si rozdělit čas mezi roamování a farmení, co by si nám poradil ?

Pokud roamujete ztrácíte miniony. Je to strategie "všechno nebo nic". Proto někteří hráči, jako třeba Froggen preferují zůstavat na midu a mít 100% farmu. Pokud nedostanete kill ze 2-3 ganků, dostane se váš soupeř do vedení a vy máte problém.

Do jakého setupu Ahri nejlépe pasuje ?

Obvykle se hraje v týmu s nějakým bruiserem nebo late game topařem a nějakou normální bot linkou (Corki/Ez). Někdo se stunem (Maokai, Taric, Leona) se určitě také hodí.

Má nějakého skvělého partnera, pokud ano koho ?

Myslím, že Maokai je skvělý s burst AP. Gank na midu, snared, charm a 100% kill. Proti tomu nemůžete nic udělat.

Je to jeden z tvých oblíbených hrdinů, myslíš si, že jsi nejlepší Ahri na světě ?

Nemyslím si, není to jeden z mých nejoblíbenější hrdinů, proto ji moc nehraju a netrénuju s ní.

Máš nějaké jiné hobby kromě hraní ?

Rád hraju šachy, ale momentálně nemám moc volného času.

Kolik hodin denně strávíš trénováním ?

Snažím se trénovat 8-10 hodin denně. Je celkem jedno jestli v soloq nebo v premadu. Pokud hrajeme premade, snažíme se naténovat nějaké týmové strategie, pokud soloq, trénuji reflexy a snažím se hledat nějaké nové hrdiny/strategie. V soloq také pozoruji zvláštní nebo nezvyklé taktiky, které bychom mohli použít.

Děláš nějaký sport, aby sis udržel kondičku ?

Rád bych začal chodit plavat do bazénu a po skončení Season 2 určitě začnu.

Co by si rád vzkázal svým spoluhráčům ?

Nejsem si jistý, jestli budou číst tento rozhovor, ale rád bych jim poděkoval, že se mnou prošli tu dlouho cestu až k tomu, že se z nás stala "Russian Machine".

Co si udělal s vyhranými penězi, po tolika vítězstvích v turnajích ?

Investoval jsem je do rodiny.

Máš fanoušky po celém světě, co by si jim rád vzkázal ?

Chtěl bych jim hlavně poděkovat za podporu. Také bych chtěl poděkovat BENQ, MSI a M5 za jejich pomoc.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama