LoLko hrají už i Olympionici
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek LoLko hrají už i Olympionici

LoLko hrají už i Olympionici

derk

derk

League of Legends je jednou z nejpopulárnějších her součastnosti. Není divu, že se mezi hráčskou základnou najde i nějaký ten olympijský vítěz.

Reklama
Han Tianyu po zisku stříbrné medaile v závodu na 1500m (2014)

Vášnivým hráčem League of Legends je teprve sedmnáctiletý čínský reprezentant

 Han Tianyu

. Tomu se povedlo získat pro Čínu tento rok první olympijskou medaili - stříbro v rychlobruslení na 1500 metrů. 

Han v pozápasovém rozhovoru uvedl, že ve volném čase velmi rád hraje na počítači. Dovolíme si krátkou citaci: "Hrál jsem snad každou hru, nicméně nejčastěji hraji League of Legends. V rankedech jsem v Gold divizi." No, co dodat. Zlatá je prostě pro sportovce cenější než třeba Platina anebo Diamant.

Za zmínku stojí ještě reakce Tencentu (většinový podílník Riot Games, který řídí League of Legends v Číně). Poté co Han získal stříbrnou medaili v rychlobruslení se totiž objevila od Tencentu zpráva: "Gratulujeme! Až se vrátíš domů, zahraj si LoLko spolu s Chenem Yibingem!"

Chen Yibing se zlatou medailí za gymnastiku (2008)

Han totiž není prvním známým sportovcem, který má rád League of Legends. Velkým fanouškem hry je také další čínský olympionik -

 Chen Yibing

. Ten pro Čínu získal v roce 2008 dvě zlaté medaile a v roce 2012 jednu stříbrnou v gymnastice. Má osm světových titulů a je považován za druhého nejlepšího gymnastu v historii.

Nicméně pouhou dedukcí je jasně vidět, že je League of Legends návyková hra. Posuďte sami - dvě zlaté medaile v roce 2008 a pouze jedna stříbrná o čtyři roky později? Nemusíme snad dodávat, že v roce 2008 League of Legends ještě nebyla. Kdo ví, třeba se čínský reprezentant rozhodl změnit kariéru a uvidíme ho na Season 4 World Championshipu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama