Liandry's Torment vs. Void Staff
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek Liandry's Torment vs. Void Staff

Liandry's Torment vs. Void Staff

Xykon

Xykon

26. 2. 2013 17:24

Dnes tu máme opět duel dvou populárních AP předmětů. Čeká nás pár duhových grafů, ale naštěstí už jich nebude tolik co minule :).

Reklama
Co potřebujeme vědět na začátek

V grafech počítáme s těmito daty:

- základní poškození spellů

- AP přepočty

- aktuální hodnota AP

- HP cíle

- Magic Resist cíle

Kalkulace poškození těchto dvou předmětů byla celkem složitá, protože jsme od sebe museli oddělit jednak dmg spellů, tak následnou dotku, jejíž poškození se přepočítává na základě procent HP cíle. Díky tomu jsme ale zjistili, že vaše AP moc neovlivňuje výsledek porovnávání Liandry’s a VS, takže jsme počítali s AP pouze z nich. V analýze počítáme se standardní 8% magic penetrací.

Dřív než vám ukážu nějaké grafy, připomeňme si co naše předměty vlastně umí:

            

Jak můžete vidět, největší rozdíl je v jejich pasivkách. Magic penetrace + poškození po tři sekundy na základně procentuálního přepočtu životů cíle vs. procentuální magic penetrace. Je tu taky rozdíl 325 goldů v ceně předmětů, ale to můžeme připsat bonusovým životům, které poskytuje Liandry’s, takže tenhle fakt klidně zanedbáme.

Z toho co zatím víme, můžeme usoudit, že:

- Čím větší je MR cíle, tím lépe z toho vyjde Void Staff

- Čím víc má cíl životů, tím víc se vyplatí mít Liandry’s

- Čím větší AP přepočet, tím líp pro VS

Takže, kdo vyhraje? Předtím, než se to dozvíte, potřebujete vědět, jak správně číst v grafu:

Teď, když víte jak číst grafy, koukneme se na výsledky.

Poškození z jednotlivých spellů

Jako první porovnáme to, jak si Liandry’s a VS vedou co se týče damage jednoho spellu, což znamená, že úspěšně zasáhnete cíl, udělíte poškození a Liandry’s bude tikat ještě po dobu tří sekund, což je minimální doba.

(klik pro zvětšení)
Výsledky:

Asi jste si všimli, že jsme si vzali dva extrémy. Kouzlo s velkým přepočtem a základním poškozením a na druhou stranu kouzlo s malým přepočtem a malým zákl. poškozením. Pokud jste si grafy přečetli správně, musíte být hodně překvapení. Vezměme si příklad: Pokud úspěšně trefíte Luxino Ečko na cíl, který má 50MR a 1500 HP a potom ho podpálíte, dáte zhruba

o 25% více poškození než

s Void Staff. Pokud váš cíl, ještě někdo v průběhu tikání Liandry’s dotky zpomalí, dáte až

o 50% více poškození

než s VS!

Pokud trefíte Karthusovo Q (uvažujme bez double dmg bonusu) na cíl s 100 MR a 3000 HP udělíte zhruba

o 90% procent více poškození

než s VS a pokud je cíl zpomalen,

až o 200% více!

O 200% více poškození, to je 3x více než (TŘIKRÁT VÍCE), kdyby jste měli Void Staff, jestli vás tohle nešokovalo, tak už nevím co by mohlo.

Liandry’s je horší volbou jenom pokud má váš cíl méně než 1000HP a i tak budete ztrácet pouze 10% poškození na Void Staff. Ale pokud si představíte situaci, kdy někoho sundáte pod 1000 životů, dvakrát si rozmyslí, jestli se kolem vás ještě budou motat.

Burst damage

Ti skeptičtější z vás si můžou říct: ,,Ok, Liandry’s je fajn na jednotlivé spelly, ale co, když jde o totální QWER kombo? Není tady VS lepší?“ V tomto případě by jste pasivku Liandry’s opravdu moc nevyužili, ale abychom na tuto otázku mohli opravdu odpovědět, podíváme se na další grafy.

(klik pro zvětšení)
Výsledek

Skeptici měli opravdu skoro pravdu. Pokud, například za Lux, dokážete vycastit perfektní QER, bez jakéhokoliv zpoždění (což se vám nejspíš nepovede, pokud nejste bot) a Liandry’s bude tikat pouze tři sekundy, dostanete se do situace, kdy by byl Void Staff opravdu lepší.

Perfektní kombo, kdy by Liandry’s tikalo jen 3 sekundy, trefíte většinou jenom zřídka a to, tento předmět ještě více favorizuje.

Musíme brát také v potaz, že ne každý boj začínáte, vy nebo vaši nepřátelé s plným zdravím, což znamená, že pokud trefíte celé kombo, budou mrtví tak čí tak, nehledě na to jestli máte VS nebo Liandry’s.

Shrnutí:

S Liandry’s máte o 25% až 200% více damage než s VS, podle toho jaký používáte spell a kolik má cíl HP. Ještě ke všemu je pasivka tohoto předmětu skoro jako Malzharaův spell Malefic Visions- dotka.

- Liandry’s se vyrovná VS i při celém QWER kombu, pokud vezmeme v potaz lidský faktor.

- Liandry’s je o mnoho silnější v porovnání s VS při kombech, kdy cíl nezemře.

Pokud se vám tento článek líbil,

doporučujeme ještě podobný theorycrafting - Void Staff vs. Rabadon's DeathcapZdroj: www.reignofgaming.net
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama