League of Fighters
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek League of Fighters

League of Fighters

David Růžička

David Růžička

17. 7. 2013 05:52

Klasická bojovka s kompletní tematikou League of Legends byla oznámena.

Reklama

Minulý týden byla oficiálně představena indie bojová hra založená na League of Legends frančíze, League of Fighters.

Je to fanouškovský projekt, který se snaží o co nejbližší ztvárnění a přenesení pravidel a stylu League of Legends do 2d prostředí animované bojovky. Většina z vás asi někdy hrála hry jako je třeba Mortal Kombat, Street Fighter nebo Tekken. League of Fighters je inspirováno především art stylem japonských bojovek jako je King of Fighters, nebo série Guilty Gear a Darkstalkers. Na hře pracuje studio Instaburst a hra by měla vyjít na PC a být k dispozici zdarma.

Fakt, že je zdarma je poměrně zásadní. League of Fighters totiž není oficiální projekt Riotu, ani jím není nijak zaštítěný. Nyní se dostáváme na tenký led, neboť pokud jde o opatrování pověsti intelektuálního vlatnictví, většina firem reaguje rychle a bez milosti. Nejeden fan projekt tak skončil, díky tvrdému zásahu vydavatelských velikánů. U Riot Games tomu tak ale není, a proto se můžeme těšit na parádně vypadající bojovku odvozenou od League.

Je skvělé vidět, jak se Riot staví k práci svých fanoušků a jejich oficiální vyjádření to jen podporuje:

"Naším zlatým pravidlem je - můžete použít League of Legends IP jako základ pro svůj fan projekt do té doby, kdy je k dostání zdarma a jediný způsob jak skrze něj generujete peníze je z reklamy (streamování, web stránky). Pokud dodržujete naše podmínky pro nakládání s LoL IP, jsme naopak rádi, když můžeme vidět a podpořit projekty fanoušků, kteří vytváří úžasné a originální práce."Oficiální web Instaburstu: http://instaburst.net/
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama