LCS jde do finále, FlyQuest vyzvou lepšího z dvojice Cloud9 a Team Liquid
i Zdroj: Cottrell/Riot Games
eSport League of Legends Článek LCS jde do finále, FlyQuest vyzvou lepšího z dvojice Cloud9 a Team Liquid

LCS jde do finále, FlyQuest vyzvou lepšího z dvojice Cloud9 a Team Liquid

Reibl

Reibl

30. 3. 2024 20:00

Americkou ligu čeká tento víkend finále jarního splitu. FlyQuest mají jistotu nejen alespoň druhého místa, ale i lístku na MSI. O druhém vyslanci LCS rozhodne sobotní duel.

Reklama

LCS si prošla řadou změn, přesto některé věci zůstávají při starém. Jensen, CoreJJ nebo Blaber opět bojují o titul v zámořské soutěži. Vůbec poprvé lze za favority považovat FlyQuest, tedy organizaci, která už ve finále dvakrát byla.

FlyQuest na cestě za prvním titulem

FlyQuest se do LCS dostali v roce 2017, do té doby šlo o challenger sekci týmu Cloud9. Hned na úvod si celek připsal 4 místo v playoffs a udělal pozitivní dojem. Od té doby to s organizací bylo jak na horské dráze. Druhá místa v roce 2020 vystřídalo 8. a 9. místo o rok později. Minulý rok přišla nadějná soupiska, která ale na jaře nestačila na Golden Guardians v playoffs a v létě zcela pohořela. Letos je to ale jiný příběh a po prvním místě v základní část FlyQuest zdolal Cloud9 i TL, tedy soupeře, kteří se porvou o poslední místo ve finálovém duelu.

Po sedmi letech mají FlyQuest se soupiskou postavenou kolem evropských i amerických hráčů velkou šanci na získání titulu. Ten by mohl pozvednout i 29letý midař Jensen, který má za sebou obdobnou historii výher i trápení. Během jeho úvodních let v LCS v dresu Cloud9 nemohl dosáhnout na titul. Následně získal dva za Team Liquid a jeden za Cloud9. Poté přišlo trápení v Dignitas a comeback právě za FlyQuest.

Cloud9 vs Team Liquid

Cestu do finále si v sobotu musejí vybojovat Cloud9 a Team Liquid. Organizace, které mají na kontě řadu titulů z LCS neprožívají zrovna šťastné období. Po čtyřech titulech v řadě TL už na své úspěchy nenavázali a klíčovým zklamáním byl nepostup na domácí světový šampionát v roce 2022. Ten unikl celku jen těsně po prohře proti EG. Letos přišla změna soupisky a do celku se vrátil topař Impact, který s veteránem CoreJJ vede tým k lepším výsledkům.

Ani Cloud9 na tom nejsou nejlépe. Překvapivá prohra ve finále loňského léta jen předcházela mdlým výkonům na Worlds. Mráčci za poslední roky vyměnili reprezentativní výkony na světových turnajích za domácí úspěchy. Těch měla dosáhnout i nová sestava s Vulcanem a Jojopyunem. Jenže nesouhra týmu a celkově jen průměrné výkony přinesly pouze třetí místo ve skupinové části a hlavně jasnou porážku od FlyQuestu.

Duel mezi TL a C9 bude pro obě organizace klíčový. Výhra pošle lepšího z dvojice na MSI, kde nově poskládané týmy mohou napravit pošramocenou pověst. FlyQuest ve finále budou zřejmě pod menším tlakem, jelikož se od této menší organizace i přes silnou soupisku moc nečeká.

Vzhledem k faktu, že FlyQuest porazili v playoffs TL i C9, můžeme celek považovat za favority finálového víkendu. Bitva mezi Liquidem a Cloud9 snad nabídne maximum akce, ale favorita je těžké určit.

Sobotní duel mezi Team Liquid a Cloud9 startuje v sobotu v 21:00. Finále se odehraje v neděli od 22:00.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama