Lagy na EUW/EUNE - vyjádření Riotu
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Lagy na EUW/EUNE - vyjádření Riotu

Lagy na EUW/EUNE - vyjádření Riotu

derk

derk

9. 12. 2013 03:00

Riot oficiálně okomentoval situaci ohledně velkých lagů na EUW a EUNE během minulého týdne. Již brzy snad bude lépe, více uvnitř.

Reklama

Ještě před nějakou dobou Riot zmínil, že se připravuje zcela

nové datové centrum v Amsterdamu

, které bude mít na starost servery EU - West, EU - Nordic & East, Turecko a Rusko. Nové datové centrum by mělo být kvalitnější a vybavenější než všechna centra stávající (např. ta v Americe anebo Asii) a měli bychom se ho dočkat v první čtvrtině příštího roku. Více informací v tomto článku .

Problémy se servery, konkrétně s EUW, přetrvávají již několik měsíců. Poslední týden byl hodně nepříjemný, situace se zcela vymkla kontrole a Riotu trvalo několik dní, než docílil normálního chodu serverů.

Loss Forgiven

Mnoho hráčů si stěžovalo, že se během problémů se servery pořád započítávaly body za ranked hry.  Riot tmx  k tomu řekl, že Loss Forgiven udělován byl, nicméně ne ve všech případech a mnohdy také nebyl jasně znázorněn v historii odehraných zápasů. Spolu s patchem 3.15 se ale do hry dostane nový systém, který bude připraven na situace podobné té, kterou jsme si prožili minulý týden. Pokud tedy budou problémy se servery přetrvávat, je dost možné, že Loss Forgiven uvidíme daleko častěji.

Oficiální vyjádření od 

Riot tmx

Ahoj všichni, udělal jsem si trochu času a chci osvětlit celou situaci ohledně problémů se servery, které se nedávno objevily. Není jednoduché o tom mluvit, nicméně je to třeba, zasloužíte si vědět, co se děje.

Na začátek uvedu, že jsme si vědomi problému, které minulý týden postihl evropské hráče. Jelikož nemůžeme zamezit tomu, co se již stalo, chci se vám

omluvit a zveřejnit dodatečné informace

, které vysvětlí celou situaci ohledně masivních lagů a špatného fungování serverů ve Frankfurtu. Jak jsme zmiňovali již dříve, situace byla způsobena hardwarovými problémy, které měl náš partner v první polovině minulého týdne. Šlo o vadnou část síťového systému, který nepracoval konzistentně. Posledních několik dní jsme se snažili i s partnery celou situaci vyřešit. To znamenalo dvě oddělené údržby, které nakonec vadný článek odhalily. Výměna proběhla v noci ze středy na čtvrtek. Mysleli jsme si, že je tím problém vyřešen. Bohužel se ale druhý den ve špičce ukázalo, že tomu tak nebylo. 

Problémy se vyskytovaly

pouze ve špičce

- hlavně večer. V dopoledních i nočních hodinách se dalo hrát prakticky bez problémů, nejvíc postižený byl

EUW server

, hned po něm EUNE. Kontaktovali jsme partnerskou společnost, která se o servery ve Frankfurtu stará a celé vyšetřování začalo znovu. Zkontrolovali jsme celou cestu datového přenosu mezi námi a partnerem a nakonec jsme našli problém a odstranili jej. Šlo o jiný pokažený článek řetězce, který byl omylem spuštěn při předchozí opravě.

Naším hlavním cílem v současné době je zajistit efektivní kontrolu evropských serverů. V prvním čtvrtletí roku 2014 bychom se měli konečně dočkat

nového datového centra

v Amsterdamu. Spolu s ním představíme také

RiotDirect

- nový dynamický routing systém, který budou ovládat přímo inženýři z Riotu a budeme tak samostatně zodpovědni za evropské servery. I když půjde o změny, které hráči přímo neuvidí, zcela jistě to pocítí na stabilnějších serverech a lepším herním zážitku. Tento týden se také zaměříme na dočasné posílení evropských serverů, které vám zajistí nerušené hraní během svátků.

Dovolte mi ještě jednou říci, jak moc nás mrzí způsobené technické problémy. Slyšíme vaše stížnosti a víme o problémech. Slibuji, že vás budeme informovat o novém data centru a podělíme se s vámi o tolik informací, kolik jen bude možné, abyste měli jistotu, že se neustále snažíme naše služby vylepšit a postarat se o vaši ničím nerušenou herní zkušenost.

Co na oficiální vyjádření říkáte?
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama