Korea dominovala, Cloud9 jedou domů a MSI je plně v režii východních celků
i Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games
eSport League of Legends Článek Korea dominovala, Cloud9 jedou domů a MSI je plně v režii východních celků

Korea dominovala, Cloud9 jedou domů a MSI je plně v režii východních celků

Reibl

Reibl

17. 5. 2023 17:23

MSI by se dalo popsat jako debakl západu. Čtyři celky z LEC a LCS nedokázali urvat jedinou sérii proti Koreji nebo Číně. Po G2 narazili také Cloud9, kteří nestačili na korejské šampiony.

Reklama

V duelu mezi Cloud9 a Gen.G bylo od začátku znát, kdo tahá za kratší konec. Americká organizace ke škodě snad všech diváků zaujala neslavnou strategii nic nedělat a prohrát. V tomto duchu se odehrály první dvě mapy a třetí sice nabídla trochu akce, když C9 dokázali v obrovském deficitu najít dobrý teamfight, ale ani to nestačilo.

Gen.G přejeli své soupeře bez větší námahy 3:0. Celkové skóre západních týmů (MAD, G2, C9 a GG) proti východním (T1, Gen.G, JDG a BLG) je 3:20. Západ dostal šílený výprask zejména na botu, okolo kterého se točí aktuální meta. Ani midlane na tom není o moc lépe. Kupodivu se dařilo nejvíce topařům a slušně si vedli i někteří jungleři.

MSI nyní bude show mezi LPL a LCK. Oba regiony se konečně střetnou ve vzájemných duelech. Už zítra nás čeká dlouho očekávané klání mezi T1 a JDG. Lepší z této dvojice má jisté místo ve finále. Druhý celek bude čekat na vítěze mezi BLG a Gen.G.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama