Konec mnoha verzím lore, Riot ho plánuje sjednotit
i Zdroj: Riot Games
Ostatní League of Legends Článek Konec mnoha verzím lore, Riot ho plánuje sjednotit

Konec mnoha verzím lore, Riot ho plánuje sjednotit

Giry

Giry

14. 10. 2023 11:03

Různá média od Riotu vyprávěla lore s různými verzemi. To chtějí nyní tvůrci ukončit a všechny příběhy sjednotit.

Reklama

Znáte pojem “canon”? Jedná se o označení událostí a příběhů které se považují za oficiální. Příklad si můžeme uvést ze světa League of Legends - zatímco fanouškovské povídky canon nejsou, biografie jednotlivých šampionů ano. Nebo alespoň většina.

Některé biografie si totiž protiřečí s různými jinými příběhy. Například technologie Hextech už byla v Jaycově biografii dávno vynalezena, zatímco v seriálu Arcane stál právě Jayce s Victorem u jejího zrodu.

Právě těmto rozporům by měl Riot vystavit stopku. Veškerý nově vydaný obsah už bude jednotný, ať už se jedná o jakékoli nové médium. Staré nesrovnalosti nebudou tvůrci opravovat ihned, postupně budou jednotlivé příběhy upravovat tak, aby vše zapadlo do uceleného příběhu.

Za canon tedy můžeme považovat události singleplayerové hry Song of Nunu (vychází 1.11.), které posunou příběh Freljordu a šampionů Nunu a Braum.

Nový gameplay trailer připomíná brzké vydání Song of Nunu
i Zdroj: Tequila Works/Riot Forge

Nový gameplay trailer připomíná brzké vydání Song of Nunu

Malý chlapec Nunu a jeho huňatý přítel Willump už brzy vyrazí na dobrodružství po mrazivém Freljordu. Tvůrci z Teqila Works…

14. 10. 2023 11:35

Blížící se druhá řada seriálu Arcane bude také oficiální, příběhy z první řady tak můžeme považovat za canon a naopak biografie Skarnera, ve které se zmiňuje hextech, se změní společně s jeho reworkem.

Kdy vyjde druhá řada seriálu Arcane? Konečně známe datum
i Zdroj: Fortiche studios/Riot Games

Kdy vyjde druhá řada seriálu Arcane? Konečně známe datum

Druhá řada Arcane patří k nejočekávanějším seriálům na Netflixu. Čínská holdingová společnost Tencent, pod kterou Riot Games…

1. 9. 2023 14:46

Také připravovaný cinematic k začátku čtrnácté sezóny ukáže záběry z canon událostí. Nejspíše v něm uvidíme část příběhu Aatroxe.

Riot ovšem přišel i s jednou smutnou zprávou. Krátké povídky, které dosud pravidelně vycházely, už vídat nebudeme. Jednalo se o příběhy, které četl jen zlomek komunity, a Riot tak dá přednost jiným médiím, která přitáhnou pozornost více hráčů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama