Konec LCS - jak to dopadlo?
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Konec LCS - jak to dopadlo?

Konec LCS - jak to dopadlo?

derk

derk

18. 8. 2013 05:01

Uvnitř najdete, jak dopadla nejprestižnější NA a EU soutěž, které týmy mají šanci jet na šampionát a mnoho dalšího.

Reklama
Konec LCS - jak to dopadlo?

League Championship Series funguje teprve od začátku tohoto roku, ale už jsme měli tu čest býti svědky desítek skvělých zápasů a samotný konec skupinové části (hlavně v Evropě!) stál opravdu za to.

LCS funguje podobně jako ligy ve sportech - například ve fotbale a hokeji - nejlepší týmy z daného regionu hrají celkem čtyřikrát každý s každým, šest nejlepších celků postupuje do play-off (kde se hraje o tři kvalifikační místa na šampionát) a dva nejníže postavené v tabulce se automaticky posouvají do baráže, kde musí porazit amatérský tým, aby se v LCS udržely.

Evropa

V Evropě byla situace neuvěřitelně vyrovnaná posledních několik týdnů. Na začátku se nejvíce dařilo Alternate, kteří jednu dobu vévodili celé tabulce se skóre 8-1. Jenže právě oněch posledních pár týdnů posunulo všechny týmy blíže k sobě. Ještě před posledním týdnem LCS mohly postoupit anebo vypadnout všechny týmy. 

Pojďme se podívat na konečné pořadí týmů.

LCS EVROPA - TABULKA VÝSLEDKŮ
    Lemondogs 18-10
    Fnatic 15-13
    Evil Geniuses 15-13
    Gambit Gaming 15-13
    Ninjas in Pyjamas 15-13
    Team Alternate 13-15
    SK Gaming 13-15
    Meet Your Makers 8-20

Do play-off postupuje klasicky šest týmů. První dva v tabulce postupují rovnou do semi-finále a týmy na 3.-6. místě postupují do čtvrtfinále. V Evropě nastala vskutku kuriózní situace. Celá liga byla tak neuvěřitelně vyrovnaná, že na druhém místě skončily hned

ČTYŘI týmy

. Stejně tak na děleném 6.-7. místě skončily dva celky. A to se muselo samozřejmě hned vyřešit. 

Nejdůležitější situace byla ve spodní části tabulky.

SK Gaming

a

Alternate

si zahráli o poslední postupové místo do play-off. Ten kdo vyhrál, se ještě udržel ve hře o postup na šampionát. Ten kdo prohrál se musel sbalit a místo šampionátu se bude připravovat na baráž, aby se vůbec v LCS udržel. Situace vyšla lépe pro Alternate, kterým se podařilo SK Gaming poměrně s přehledem porazit (i přes to, že na super weeku zrovna nezazářili se skóre 0-5). Je to tak,

Ocelota letos na šampionátu neuvidíme

.

V horní části tabulky se zase hrálo o to, který tým se jako druhý dostane rovnou do semi-finále play-off. Což samozřejmě znamená větší šanci na postup na šampionát - stačí vyhrát jeden duel ze dvou. Situace byla poněkud nepřehledná, protože se řešily vzájemné zápasy a další, nicméně dopadlo to takto.

Ninjas in Pyjamas vs

Fnatic   0 : 1

Gambit Gaming vs

Evil Geniuses   0 : 1

2. místo - Fnatic vs Evil Geniuses  

1 : 0

5. místo - Ninjas in Pyjamas vs

Gambit Gaming   0 : 1

3. místo - Evil Geniuses vs Gambit Gaming  

1 : 0

POZOR!

Největší lahůdkou bylo to, že v zápase

Evil Geniuses

vs.

Gambit Gaming

si z nějakého důvodu Krepo a Froggen neprohodili picky a celá hra dopadla tak, že Froggen hrál support Blitzcranka a Krepo hrál na midu Aniviu. K překvapení všech se EG opravdu neuvěřitelně dařilo. Ve 14. minutě vedli 10:0 a velkou mírou k tomu pomohlo i několik bezchybných hooků v podání Froggena a několik killů od Krepa. 

Do semi-finále se tedy dostává spolu s

Lemondogs

celek

Fnatic

, ostatní si zahrají ve čtvrtfinále. Hraje se již příští víkend, na Gamescomu. V neděli budeme znát již čtyři celky, které uvidíme na šampionátu - největším turnaji tohoto roku. Tři z evropské LCS a jeden z mezinárodního Wildcard turnaje, který se hraje ve stejné době na stejném místě. 

Takto bude vypadat play-off.

Amerika

V Americe byla situace poněkud jednoznačnější. Již před začátkem superweeku bylo jasné, které týmy postoupí rovnou do semi-finále play-off a které týmy naopak vypadnou. Možná trochu překvapivě se ale čtyři nejznámější americké celky objevily přesně uprostřed - CLG, Curse, Dignitas a TSM totiž byly na 3.-6. místě, potkají se tedy ve čtvrtfinále a na šampionátu uvidíme maximálně dva z nich.

Pojďme se podívát na tabulku výsledků.

LCS AMERIKA - TABULKA VÝSLEDKŮ
 Cloud 9 25-3
 Vulcun 20-8
 Team Solomid 14-14
 Curse Gaming 13-15
 Counter Logic Gaming 13-15
 Team Dignitas 13-15
 Team Coast 9-19
 Velocity eSports 5-23

Do semi-finále tedy postupují celky

Cloud 9

a

Vulcun

. Naopak do play-off se nedostaly celky

Team Coast

a

Velocity eSports

, které se budou podobně jako SK Gaming a MYM připravovat na baráž, aby se v LCS udržely.

Takto bude vypadat play-off.

Šampionát se pomalu, ale jistě blíží. Již brzy se rozhodne o tom, které celky budou reprezentovat Evropu a Ameriku. O celé situaci vás budeme samozřejmě informovat na webu a na FACEBOOKU . Nezapomínejte na to, že ve hře je ještě pořád jeden český hráč, který by se mohl stát historicky prvním Čechem na LCS. Držte tedy palce

 Freezovi

a jeho celku Ninjas in Pyjamas!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama