Komentované replaye + Pantheon bonus
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek Komentované replaye + Pantheon bonus

Komentované replaye + Pantheon bonus

PeaceInMind

PeaceInMind

25. 4. 2012 04:39

Zdravím vás u svého dalšího blogpostu. Tématicky bude rozdělený na a) nový projekt s názvem "komentované replaye by Peacefull Panda" a b) mé osobní postřehy k Pantheonovi.

Reklama

Komentované replaye by Peacefull Panda

Co to vlastně je: Běhěm minulého týdne mě několik lidí žádalo, abych se podíval na jejich replaye/live hru a pomohl jim vylepšit nedostatky a najít chyby. Další z vás mě zase žádali, abych kromě článků natočil i videa, ve kterých věci, o kterých píšu, úkážu v praxi. Napadlo mě tyto dvě věci zkombinovat -  okomentovat replaye, které mi pošlete, a umístit je tady pro všechny. Každý týden bych chtěl vydat 2 komentované replaye, jeden z nižšího a jeden z vyššího ela, aby byly zajímavé pro všechny. Jsem přesvědčený, že během pár tydnů můžu přijít a poukázat na většinu chyb, které mnoho z vás dělá a zárověn může hodně z vás dostat užitečné rady a tipy ke hře, pokuď najdou odvahu a pošlou replay.

Replaye natáčejte pomocí lolreplayeru - http://www.leaguereplays.com/download/ a uploadujte na server jako je např. ulož.to, rapidshare etc. Linky s dalším infem postujte zde - http://tryhard.cz/forum/5-oznameni-a-informace/578-topic-pro-komentovane-replaye.

Pokud by měl někdo zájem pomoct mi s komentováním nebo měl jakýkoliv dotaz, kontaktujte mě ingame ( Peacefull Panda ) nebo tady v komentářích. Pevně věřím, že tenhle projekt posune českou scénu zase o něco dál :)

Moje osobní postřehy, tipy a triky k Pantheonovi

V jednom z prvních článků tady na tryhardu jsem doporučoval Pantheona jako ideální carry pro low-mid elo. Nejde jen o vaši schopnost dominovat 99% linek, vysoký snowball potencál a překvapivé mid/top switche, ale především o to, že jste schopní ovlivnit hru i na ostatních linkách. 

Na internetu najdete spoustu guid, návodů a videí, ale můj přístup k pantheonovi je dost odlišný + přidám své osobní tipy a triky, které se nikde jinde nedočtete :) Jako takový menší proof, že mé myšlenky ohledně Pantheona mají něco do sebe, příkládám své ranked stats - Pantheon 66% winrate na novém accountu většinou na elu 1700-2000 http://www.lolking.net/summoner/euw/20336601.

Můj přístup k Pantheonovi je odlišný v tom, že ho nevidím jako top bruisera na úrovni Irelie, Renektona a dalších championů, ale jako AD castera. Řídím se heslem, že jediný dobrý Pantheon je nebezpečný Pantheon = tzn. každý item, který koupíte, vás musí udělat nebepečnějšího. Není důvod hrát tanky Pantheona - každý průměrný bruiser vás převyšuje v každém ohledu.

Můj build je v 90% her tento - 1-3x dorans blade, brutalizer, bloodthirster, last whisper, guardiana ngel a luxury items ( trinity force, frozen mallet, hextech gunblade ) a v 10% hexdrinker a maw of malmortius proti nafeedenemu ap carry s cc/ double ap. Tento build vás sice dělá více squishy ( proto např. když recallujete poprvé do báze s 1500 goldy nekoupíte brutalizer, ale dvě dorans blady a longsword ), ale zato vás dělá mnohem nebezpečnější než klasické brutalizer mallet nebo warmog buildy. Zvyšuje váš burst damage do takové míry, že v early a mid game jste schopni na kombo + summoners zabít v podstatě kohokoliv + vaše ganky jsou skutečne nebezpečné.

Konkrétní tipy:

1. Komunikujte s teamem! Doporučte svému teamu, aby vzal ap na top a vy mohli jít mid. Také zkuste přesvědčit junglera, aby picknul tanky initiatora a vy mohli použít v massfightu ultimátku - např. rammuse, warwicka atd. 

2. Naučte se pracovat s Pantheonovou pasivkou - Na druhém levelu můžete zablokovat dva hity od věže = absolutně nečekaně towerdivnout nepřítele. Pasivka je také užitěčná při zabíjení Nashora - pokaždé když se vám obnoví se postavte nejblíže Barona a utankujte jeden hit. To, že váš jungler dostane o 5-10 hitů méně, může rozhodnout další fight.

3. Buďte extrémně agresivní - nebojte se používat summoners abyste získali firstblood. Není problém získat firstblood klidně na prvním nebo druhém levelu proti AP casterům na midu bez armoru. 

4. Vaše agresivní hra bude lákat enemy junglera - většinu ganků můžete přežít bez flashe tím, že na blížícího se junglera skočíte Wčkem a klidně utečete.

5. Když vycastite Grand Skyfall, okamžitě naklikávejte soupeře Wčkem. Pokud na poslední chvíli flashne, Pantheon na něj skočí i mimo range ultimátky - strašně demoralizující bug, který si často zaslouží hodně komentů :)

6. Ještě jednou vaše pasivka - v 1v1 situacích vždy použijte stun až po té, co zablokujete jeden hit a štít se vám tak obnoví. Proto je Pantheon extrémně nebezpečný např. v situaci, kdy máte 50% hp, Pantheon 10% a rozhodnete se jej dorazit - souboj může dopadnout dvojtým blokem a vaší smrtí na crit.

7.  Ultimátku castěte tak, abyste odřízli enemy únikovou cestu - především na bot a top lince. Sevřete takhle enemy champy v pomyslných kleštích. 

8. Nebojte se umřít pro kill na lince. Zní to šíleně, ale např. pokud pushnete vlnu k enemy věži, divnete ho a umřete, staně se následující - vy i enemy získáte goldy, enemy příjde o creepy a vy budete mít silnější itemy pro ganky s ultimátkou. Enemy je bude mít samozřejmě taky, ale on to ultimátku nemá :)

9. Pokud plánujete ganknout ostatní linky ultimátkou, pushněte prvně linku. Nepříjdete tak o creepy a enemy neuvidí, kterým smětem jste šli.

Na závěr hodniku starý screenshot z 2000 ela pro všechny Pantheon hateryhttp://imageshack.us/f/845/pantheonq.jpg/

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama