Just one stupid game...
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek Just one stupid game...

Just one stupid game...

derk

derk

28. 9. 2012 13:11

Když jsem procházel svoji složku s články a texty pro tryhard, narazil jsem na několik měsíčů zpět napsanou povídku. Napsal ji jeden můj dobrý kamarád, který v současné době již nehraje. Docela mě to i po té době pobavilo, a tak jse

Reklama
Just one stupid game...

Je krásné letní odpoledne. U fontány se objevuje několik postav. Zrůdná, fialová bestie v bíle kazajce, mladá dívka s plyšákem, křeček s flusačkou, fousáč v pilotním oblečení, sedící v letadle (smart letadle) a éterická bytost, levitující žena. Protože byla poslední vyvolaná, zasypali ji přátelé spoustou rad. „Try to play safe," ozval se pištivý hlásek křečka. „Dont feed, I will carry this," přidala mladá čarodějka. Příděl zlaťáků utratili za nesmyslené předměty v blízkém kiosku. Rozbíhají se do různých stran. Při opouštění báze si ještě stačí vyměnit pár povzbudivých vět. „You retard, why do you buy wards on Janna?!" zazní mladý hlásek. „MUNDO MUNDO!" zaslintá purpurový jazyk. 

Víla se bezeslova vydá na východ a jen si tiše pomyslí, kam ji to zase její mistr přivolal. Již potkala pár takových, kteří dokázali snadné vítězství změnit v hodinový souboj nervů. Snad s tím haštěřením přestanou a budou se chovat normálně. Kdyby jen věděla, co ji čeká v příštích pár minutách. Mastný jazyk se houpe ze strany na stranu, jak pokračuje směrem k lesu. Koupil si látkovou zbroj, která se na něj sotva vejde. K pasu si připnul 5 červených lektvarů a monstrózní rukou ukazuje na mladou čárodějku a následně na velkého golema s modrou aurou. Čarodějka nejspíše nepochopila jeho geniální taktiku, neboť se vydala zlatou střední cestou a ignorantsky začala poskakovat ze strany na stranu a vysmívat se nepříteli – dvoumetrovému planoucímu muži. Lasicovitá postava se mezitím vydala na sever a schovala se v křoví u cesty. Lesem zazněl hluboký hlas fialové bestie „MUNDO NEEDS BLUE".

Just one stupid game...

Mezitím se naše komentátorka v helikoptéře přesouvá vysoko nad mapou a pozoruje celou patetickou situaci pod ní. „Minions have spawned," zahlásí medovým hlasem, který se ještě dlouho rozprostírá celou arénou. Naši bojovníci poprvé vidí ostatní soupeře. Křeček stojí tváří v tvář vysokému vikingovi, zatímco na spodní lince se naše dvojice setkává s obrněnou ženou se štítem a mladou dívkou, držící hasičskou stríkačku. Janna si je dobře vědoma hrozby nepřátel. Ne však tak senilní letec. Ten se s vítězným úsměvem vrhá vstříc nepříteli a nepřímo vyzývá mladou hasičku k souboji. Bohužel si ho včas všimly nepřátelské jednotky ve fialovém a jeho červené letadlo se po krátké chvíli řítí k zemi. „First blood!" zahlásí žena vysoko v oblacích. Munda to zřejmě podpořilo v jeho souboji s golemem a vrhá mu do tváře svůj sekáček. Během pár chvil se také válí na zemi. „Execution," zazní oblohou. V bílém oblečená žena se chytne za hlavu. Bude to těžší, než čekala. Mezitím nahoře probíhá souboj Davida a Goliáše. Křečkovitý tvor vycítí svou příležitost. Je zhruba čtvrtá minuta, pomyslí si. To znamená, že cizí jungler nemůže být blízko. Promyslí svůj plán a s použitím vyvolávačských sil se přemístí blíže k vikingovi. Vyšle na něj svůj jedovatý náboj. Viking se zastaví a podívá se nechápavě na křečka, na kterého mezitím nemilosrdně útočí odstřelovači z blízké věže. Podpoří útoky hozením sekery. Křečík se zvídavě podívá nejdřív na seveřana, pak na věž. Mále tělo, přeťaté sekerou, spokojeně ulehá na zem a jeho duch se vrací k fontáně. „Ten má ale štěstí," pomyslí si krysí bratr, když znovuzrozen směňuje vydělané zlato za modrý krystal. „Teď mu ale nepomůže ani sám Odin, jsem vybaven a připraven na další souboj."

Levitující bytost ve spodní části mapy zaslechne „an ally has been slained" a jakoby nic zachrání svým štítem letce. Následně řekne svým spojencům, že je všechno v pořádku, a že stále mohou zvítězit. Mladá čarodějka to zaslechla a podpořena dobrou zprávou vysílá ohnivou kouli na svého soupeře. Planoucí čaroděj jí vrací stejným živlem. Bohužel byla již velmi zraněná a tak soupeř vychází z výměny lépe. Mláda dívka padá k zemi, plyšový medvěd udělá ladnou otočku ve vzduchu a následně dopadne vedle jeho majitelky. 3:0. Křeček mezitím doběhl zpět do svého království na severu a umístil jednu z mnoha hub do blízkého křoví. „Teď jsem zachráněn, mohu si dovolit útočit na soupeře a nic se mi nestane." Jeho myšlenkový pochod narušil příchozí muž. Vybaven páskou přes oči, bederní rouškou a žulovou pletí vysílá ke skrčkovi zvukovou vlnu. Přestože slepý, trefil svůj cíl a následně na něj zaútočil svou jedinou zbraní - nohou. Krásný roundhouse kick, na který by byl pyšný i sám Chuck Norris. Prcek dolétl daleko za svůj hřib a znovu se vzpamatovává ve své základně. Viking mezitím pohodlně zasekává sekerů do malých pomocníků a získává další zlaté mince z jejich mošniček.

Ženský hlas ohlásil proběhlou událost a přesunul svůj zrak do horní části lesa, kde fit centrum navštěvující a steroidy požírající zrůda znovu zápasí s modrým golemem. Boj to byl urputný, nicméně s pomocí svého vyvolávače z něj vyšel lépe fialový muž. Krvácející, unavený, ale spokojený, se vydává do zatáčky, kde vidí nemilosrdně se tvářící vlky. Osvěžen rudým lektvarem zatíná své ostří do největšího z nich. Po chvíli souboje, kdy se náš hrdina nachází na hranici bezvědomí, zatne svůj sekáček do posledního vlka a s vypětím všech sil urazí psovité šelmě hlavu. Ano. Mundo být silný! Mundo být velký bojovník. Mundo dělat a jít kam chtít. Ani nedokončil svou hrdinskou ódu, když ho do svalnaté zadnice nakopla noha kláštěrního mnicha. Ve stejnou chvíli se v dolní části arény opět zřítilo veteránovo letadlo. Janna smutně upíná oči k bezvládnému tělu na zemi. Už mu není pomoci. Vydala se zpátky do báze, kde shodou okolností potkala všechny spolubojovníky. 

          

„Musíme jít spolu," prohlásila. Po krátké diskuzi (která vyvolala pád tří věž) bylo rozhodnuto. Pokoří draka, bránícího bájný poklad. Vybaveni knihou, modrým krystalem, několika páry bot a podpůrnými elixíry (které měl v oblibě hlavně Mundo, protože mu připomínaly jeho kreatinový shake) se společně vydali na východ. Celý souboj probíhal pod vedením zkušeného supporta. Janna koupila dostatek světlic a umístila je ke všem možným příchodům k drakovi. Drak vyvolával odpor, nicméně stále slábl a bylo jisté, že souboj skončí lépe pro pětici dobrodruhů. Velmi znaveni se snažili ukončit trápení bájné bestie. Již nechybělo mnoho, když se z jihu přiřítila veselá Tristana, a jednou dobře mířenou ranou draka skolila. „CHYŤTE JI!" zakřičel Mundo a chytře hodil sekáček na druhou stranu. Přestože Janna dokázala mladou hasičku zpomalit, podařilo se nepříteli utéci. Vinu na to možná nese mladá čarodějka, která vyvolala svého medvěda několik metrů od nepřítele. Zmatený brundibár zůstal stát na místě a nechápavě se na svou patronku díval. Annie však věděla, jak motivovat svůj tým a pomoci zachránit vzniklou situaci. „Janna is useless. Report her." Dočkala se souhlasného přikyvování svých spolubojovníků.

Levitující žena se smutně přesunula na svou linku a dále – nezištně – pomáhala letci. Souboj s drakem zabral mnoho času, což se podepsalo na všech frontách. Nepřítel se nemilosrdně dostával hlouběji do jejich základny a blížil se k místu nejcenějšímu – k Nexusu. V tu chvíli dostal křečík geniální nápad. „Lets backdoor guys, we can win this." Nápad se setkal s výborným ohlasem a celý tým, kromě Janny, se vydal lesem k nepřátelským věžím. S tvrzením, že nejlepší obrana je útok se její spolubojovníci vrhli pod nepřátelskou věž na severní straně a se ztrátou tří mužu ji zdolali. Nepřátelé však nepolevili a výměnou za jednu věž se probojovali až k Nexusu. Samotná Janna ho dokázala chvíli bránit, odrážela nepřátelské útoky a získala pro svůj tým spoustu času. Bohužel se přes veškerou snahu zřítily obě věže bránící základnu. Olaf s úšklebkem na tváři prohlásil „pěkná hra," a zaťal finální ránu do modře zářící budovy. Byl konec. Ještě chvilku trvalo, než si je jejich vyvolávači přivolali zpátky. Janna měla možnost slyšet naříkajícího křečka, který prosil nepřítele o pomoc při jejím reportu, neboť bylo naprosto jasné, že ona pokazila celou hru.

Aneb hodně štěstí v solo queue, milí supporti!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama