Jízda Golden Guardians v LCS narazila až ve finále, Cloud9 obhajují titul
i Zdroj: Twitter LCSOficial
eSport League of Legends Článek Jízda Golden Guardians v LCS narazila až ve finále, Cloud9 obhajují titul

Jízda Golden Guardians v LCS narazila až ve finále, Cloud9 obhajují titul

Reibl

Reibl

10. 4. 2023 17:00

Jarní split americké LCS přinesl jeden velmi překvapivý příběh. Organizace Golden Guardians od samotné franšízy ligy nebyla moc úspěšná a tým nikdy nedosáhl na umístění v nejlepší trojici. Letos se ovšem podařilo sestavit úspěšnou soupisku, kterou zastavili až Cloud9 ve finále.

Reklama

Ve finále lower bracketu valná většina fanoušků brala jako jasné favority FlyQuest. Tým s hvězdami jako Impact nebo Prince předváděl v základní části skvělé výkony a celek patřil k nejsilnějším v celé lize. Oproti tomu Golden Guardians se skóre 9:9 ze základní části a šestým místem vstupovali do playoffs jako outsideři. Bo5 série mezi těmito týmy šla až do pěti her a zejména díky výkonům Licorice a Stixxaye se organizace mohla radovat z vůbec první finálové účasti v LCS.

Samotné vyvrcholení jarní části ligy začalo skvěle pro GG. V první hře Golden Guardians získali náskok 9 300 zlata před 30. minutou. Jenže ani to nestačilo a díky sérii outplayů a skvělých teamfightů se C9 povedlo hru během deseti minut otočit.

Druhá hra probíhala jak přes kopírák. Vedení GG v úvodní fázi hry už C9 nedokázali zvrátit a série byla vyrovnána na 1:1.

Třetí hra probíhala o poznání více kontrolovaně. Fudge, Emenes a Berserker dokázali své protějšky zcela zastínit a připsali si matchpoint. V poslední hře pro změnu zářil Blaber, který se svojí Poppy zařídil vedení pro všechny tři linky hned v úvodní fázi hry.

Cloud9 tak poprvé od roku 2013 obhajují titul v LCS. Jde celkově o 6 titul pro organizaci. MVP série si odnáší marksman Berserker. Midař Emenes se stal hráčem, který odehrál nejméně zápasů v základní části před ziskem titulu. Stačilo mu k tomu pouhých 9 her.

Oba finalisté si zahrají v květnu v Londýně na Mid Season Invitational. C9 budou nasazeni jako první seed LCS, pro Golden Guardians jde o první mezinárodní turnaj.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama