Jak to vidím já
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek Jak to vidím já

Jak to vidím já

Jan Sobek

Jan Sobek

15. 6. 2012 09:32

Původně jsem si říkal, že tady budu psát jen o tom, čemu nejvíc rozumím, tedy články čistě o supportech. Bohužel se mi jeden připravený článek smazal a poté jsem se na to lehce vykašlal. Nicméně, po zkušenostech, které jsem nasbír

Reklama
I. SoloQ

Začnu tímto, jelikož je to nejvíce diskutované téma a také ho hraje snad každý. Dámy a pánové, soloQ pro mě bylo velice důležité v momentu, kdy jsem hledal/skládal tým. Hráče, kteří měli pod 1500 jsem ani nezkoušel, možná je to arogantní, ale v tu dobu jsem elo pokládal za velice důležité. Jakmile jsem složil tým (všichni měli kolem 1900), už jsem ztratil motivaci a na soloQ mi už moc nezáleželo. Na soloQ mam jednoduchý názor, je tady od toho, aby se lidé naučili chovat, protože pokud neustále píšete - whinujete, no nejspíš týmu tu hru zenchutíte tak, že prohrajete. Tudíž každou hru v soloQ máte v týmu minimálně jendoho hráče, který v podvědomí vůbec vyhrát nechce, přišel si do hry jen postěžovat a vytrolit to. Když už hrajete a chcete vyhrát, newhinujte. Pokud v týmu nemáte nikooh, kdo by tu hru vedl, veďte ji sami. Špatné cally jsou VŽDY lepší než žádné. Ne vždy vás všichni poslechnou, to je jasné, otázka ega je v soloQ to nejhorší. Ale alespoň se něčemu přiučíte, na nic víc tady to soloQ není. Nic za elo nedostanete, maximálně nějaký skin za barvu medaile na konci sezóny - nic víc! Takže proč neustále lidé ve hře píší, obviňují se a ja nevím co všechno když o nic nejde... (taky jsem si prošel touto fází).

II. Team

Lepší než celý den trávit u soloQ je složit si tým, nemusíte být z počátku ti nejlepší, i my jako FeW gamers si z těch výher sotva proplatíme cestu. Ale o tom to není, zatím ne. Získáváme zkušnosti, sehráváme se. Ono i když máte na soloQ 2400 elo, neznamená to, že v týmu budete stejně platní, protože soloQ je úplně ale úplně něco jiného. Hraje se tam více na early game a na samotný skill jedince než na nějaký teamplay, to býva ojedinělé. Moje rada zní, složte si tým, je tady spoustu hráčů, kteří mají zájem, jen si třeba netroufají ho složit, nehccou tomu věnovat tolik času.

K tomu bych dodal vlastní zkušenost, prošel jsem si několika týmy, nejhorší zážitek pro mě byl tým s nejmenovaným hráčem o kterém jsem si myslel, že je seriozní. Opak byl pravdou, ale to nebudu rozebírat. Zkrátka hodně dlouho sjem hledal tým, ozývalo se mi celkem dost nabídek, ale nic co bych hledal. Potom se mi ozvali BVM, byl jsem nadšený, bohužel jsem byl vyměněn, ale i tak velice dobrá zkušenost a jsem za to rád. Dalo mi to hodně. Potom jsem nemohl najít tým, ozvalo se mi pár lidí z top scény, říkal jsem si jo, super! No jenže tito top hráči neměli ani kousek zodpovědnosti a tak se tým ani nesložil, protože odpověd na každou otáku byla: "nevím, zeptej se toho druhého" Nezbývalo tedy než si tým složit sám, v té době jsem zhruba potkal Freeze v soloQ a hráli jsme spolu dlouho a šlo nám to. K tomu jsem přibral dva hráče, kteří nebyli příliš spokojeni a jejich zkušenosti nebyly vůbec špatné. Zbývalo jen najít mid, kde se to orpavdu komplikovalo. Nakonec jsme opět s Fallkenem, ne nebylo to s ním vůbec lehké, protože je to ten typ hráče, který měl najeté jen soloQ, hrál na sebe a ne pro tým. Což jsme DÍKY BOHU vyřešili. S vedením týmu jsem měl takřka nulové zkušnosti, tudíž se všichni snažíme podílet na tom, aby to u nás fungovalo a máme kamarádksý přístup. Nic není růžové, občas po sobě řveme jak... ale vždy to urovnáme a jedeme dál. To je to důležité, nevzdát to po pár prohrách, jak jsem psal, my hráváme hodně hráváme o dost peněz ale stejně se nám zatím sotva vrátí cesta na nějaký turnaj. Většina týmů na tomto skončí, o víc než o pár set korun hrát prostě nebudou. Tady jsme teď i my. Samozřejmě bychom rádi někam dál, ale to něco stojí. Co jsem tim chtěl říci? Že v 98% ta hra je jen pro zábavu, nejspíš si tím nic nevyděláte. To je prostě fakt. Složte týmy a pojdtě se podílet na růstu naší komunity, nemusíte hned všechno vyhrát, ale je to pořád lepší než celé dny sedět u soloQ. To vám skoro nic nedá a nezahrajete si tam ani o těch pár stovek.

III. Chování komunity

Nevím proč jsou k sobě hráči tak kritičtí a tak se všichni povyšují (v poslední době se to stává i mě). Vyzdvihnul bych tady 2 týmy na naší scnéně, s kterými se dá opravdu pobavit, pomůžou, pokecají a prostě pro mě jsou to týmy s opravdu dobrou vizitkou. Jedná se o FLYtoHIGH a scénou kritizované mMe. Nehodnotím skill, mě se prostě líbil přistup těchto hráčů všude, kde jsem na ně narazil. Tedy alespoň většiny. Dále netuším, proč někteří lideé mají zapotřebí komentovat věci o kterých nic neví a to ještě způsobem, jaký není vhodný ani pro dlaždiče. Jendoduše to nechápu. Komentáře pod články jsou k tomu, aby tam člověk mohl napsat svůj názor, něco dodat. Ostatním děláte vizitku pouze sami sobě, možná budete za hrdiny, když budete psát "svým úžasným" zpsobem, ale jen pro menšinu. Zamyslete nad tím, nikdo není dokonalý, to je jasné. Ale co je moc, to je moc.

IV. Turnaje, ceny

Chtělo by to zjistit, kam až se dá zajít s cenama, bude-li taková a taková účast - otázka pro playzone a grunex. Mohli byste hráče nějak navnadit, vždy se to dá. Místo prizemoney bych si raději zahrál o nějaký nabušený hardware, nevím jak to je u sponzorů, zda vám dají nějakou výraznou slevu enbo ceny moho přímo věnovat, nevyznám se. Ale já osobně bych raději takto, neříkám že všichni.

Otázka komunity je pak na tohle reagovat a složit si týmy. Nebál bych se udělat nějaký online turnaj s poplatkem za registraci, alespoň bych to zkusil. Udělat kolem toho velké BOOM a poplatek dát nějaký solidní. Ty lepší týmy by to měly nejspíše zaplaceny od multiklanu - motivace pro ty slabší. A celkově by to byla podle mě akce na úrovni. Zkuste to, prosím.

V. Jak se to má s multiklanama a podporou

Většina českých týmů je schopna týmům zajistit registrační poplatky, dresy a většinou i nějaké to občerstvení na akci. A požadavky na tohle nejsou až tak velké. Složit tým může každý, opravdu to jde, se svojí neschopností jsem toho důkazem. Pak už jen stačí se sehrát, občas něco vyhrát a kolikrát se Vám nějaký tým ozve sám. Nevím, zda si to plně uvědomujete, ale LoLko je celosvětově teď asi nejpodporovanější hra. Týdně si můžete zahrát o několik set euro, to je ovšem už jiná liga. Ale jako motivace určitě super.

VI. Závěrem

Buďte k sobě toleratní, snažte se vyjít si vstříc i když občas není nálada nebo něco je prostě špatně. Složte si týmy, každý to, může zkusit, je to lepší než neustále spamovat channel, že hledáte tým. Někdo se prostě musí snažit a domluvit to, jinak to nepůjde. Dohnat současné top týmy není podle mě nic složitého a na LoLku je jedna nevýhoda, prohrát může každý. Stačí jedno špatné rozhodnutí a hra je zahozená a to se může stát každému. Tudíž i vy máte šanci na to, abyste ukořistili nějaké RPčka v Go4LoL nebo zkártka něco vyhráli. Musíte jen opravdu chtít a nečekat, že všechno příjde samo a že jendoho dne vám všíchni budou nabízet tým, to se pravděpodobně nestane, ne pokud jste už nebyli výrazní jinde a už vůbec ne pokud máte 1200 elo, lidé to hodnotí.

Pokud chcete kritizovat, kritizujte prosím na úrovni, ať se to tady dá číst. Na nějaké nadávky nejsem ochoten reagovat a je to jen a jen vaše vizitka.
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama