Jak funguje penetration a lethality v League of Legends?
i Zdroj: Riot Games
League of Legends Článek Jak funguje penetration a lethality v League of Legends?

Jak funguje penetration a lethality v League of Legends?

Giry

Giry

20. 12. 2023 01:22

Jak se vypočítává ignorování resistů? A je lepší zvolit armor penetration nebo lethality? Podívejte se, jaké matematické vzorce stojí za tímto výpočtem.

Reklama

Magic penetration

Magic penetration je na výpočet jednoduchá. Některé předměty v obchodě mají mezi svými parametry magic penetration. V případě, že si vyberete předmět s procentuální hodnotou, ignorujete tuto část magic resistance při udělování magického poškození.

  • Příklad: Koupíte si předmět Void Staff, který přidává +40 % Magic penetration. Nepřátelskému šampionovi s magic resistance 40 se odečte 40 %, a počítá se tedy hodnota 24.

Jiné předměty přidávají konkrétní hodnotu magic penetration. V tomto případě se z magic resistance vašeho nepřítele odečítá přesně tato hodnota.

  • Příklad: Koupíte si předmět Morellonomicon, který přidává +10 Magic penetration. Nepřátelskému šampionovi s magic resistence 40 se odečte 10, a počítá se tedy hodnota 30.

Armor penetration

Armor penetration už je na výpočet trochu složitější. Procentuální hodnota funguje stejně, jako u magic penetration.

  • Příklad: Koupíte si předmět Lord Dominik's Regards, který přidává +30 % Armor penetration. Nepřátelskému šampionovi s armorem 40 se odečte 30 %, a počítá se tedy hodnota 28.

Konkrétní hodnotu Armor penetration žádný předmět neposkytuje, namísto toho je ve hře lethality. Lethality sice určuje konkrétní hodnotu ignorování nepřátelského Armoru, ta se ale nepočítá celá, dokud váš šampion nedosáhne na 18 úroveň. Vzoreček na výpočet této hodnoty vypadá následovně:

Lethality × (0,6 + 0,4 × úroveň ÷ 18)

To znamená, že hodnota amor penetration se rovná 62-100 % lethality na úrovních 1-18.

  • Příklad: Na úrovni 1 si koupíte si předmět Edge of the Night, který přidává +10 lethality. Výpočet konkrétní hodnoty armoru, kterou ignoruje vaše fyzické poškození do nepřítele, tedy vypadá takto: 10 × (0,6 + 0,4 × 1 ÷ 18) = 6. Nepřátelskému šampionovi s armorem 40 se odečte 6, a počítá se tedy hodnota 34.
  • Příklad: Na úrovni 18 si koupíte si předmět Edge of the Night, který přidává +10 lethality. Výpočet konkrétní hodnoty armoru, kterou ignoruje vaše fyzické poškození do nepřítele, tedy vypadá takto: 10 × (0,6 + 0,4 × 18 ÷ 18) = 10. Nepřátelskému šampionovi s armorem 40 se odečte 10, a počítá se tedy hodnota 30.

Obecně lze říci, že procentuální penetration je lepší kupovat proti tankům a dalším šampionům s vysokými rezistencemi. Proti šampionům, kteří nemají tak velkou obranu (marksmani, mágové…) je efektivnější stavět magic penetration s konkrétní hodnotou a lethality.

Pokud si nejste jistí, jak funguje Armor a Magic resist, podívejte se na náš starší článek:

Jak funguje armor a magic resist v League of Legends?
i Zdroj: Riot Games

Jak funguje armor a magic resist v League of Legends?

Zajímalo vás někdy, jak se vypočítává, kolik poškození zachytí předmět přidávající armor nebo magic resist, který si koupíte…

17. 11. 2023 17:04
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama