IPL 5 - už známe vítěze!
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek IPL 5 - už známe vítěze!

IPL 5 - už známe vítěze!

derk

derk

3. 12. 2012 10:04

Dnes ráno se dohrál turnaj IGN Pro League. A známe vítěze!

Reklama

Zrekapitulujme si včerejší průběh turnaje. Ve hře byly čtyři celky - dva ve WB - Fnatic, World Elite a dva v LB - Moscow Five, Taipei Assassins.

Již podle názvů je jasné, že konkurence byla obrovská, všechny týmy hrály skvěle. Potěšujícím faktem pro oko českého či slovenského diváka bylo i to, že se do finálové čtyřky dostaly hned dva evropské celky. Pojďme ale již ke konkrétním zápasům. POZOR! SPOILERY!

Finále Winner's Bracketu -  Fnatic vs.  World Elite (1:2)

Tento zápas ještě nebyl tak důležitý jako finále LB nebo grandfinále, protože tým, který prohrál šel pouze do LB a stále měl šanci vyhrát celý turnaj. Fnatic skvělým pickem a výborně zahranou early game dokázali vyhrát první hru za 22 minut. Bohužel ale nedokázali udržet nastavené tempo a pokračovat a proto nakonec prohráli 1:2 na hry a posunuli se do LB.

5. kolo Loser's Bracketu -  Taipei Assassins vs.  Moscow Five (2:0)

Tady už to bylo zajímavější, protože poražený v turnaji končil. Oba týmy zvolily své oblíbené šampiony a začalo se hrát. Přestože M5 prohrávalo na killy, v obou hrách bylo nějakou dobu ve vedení na goldy. Bohužel se ruskému týmu nedařilo přeměnit peněžní výhodu na zničenou věž či jiný objektiv. TPA nakonec vyhrálo ve dvou pěkných hrách 2:0 a posunulo se do finále LB proti Fnatic.

Finále Loser's Bracketu -  Fnatic vs.  Taipei Assassins (2:0)

Fnatic měli kratší dobu na odpočívání, protože hráli tři hry v kuse proti WE. Do zápasů ale nastoupili ve skvělé formě a pouze utvrdili diváka v tom, že tohle již není ten Fnatic, který před pár měsíci prohrával proti botům. Starý dobrý Fnatic, šampion první sezóny, je zpátky! Fnatic nakonec vyhrál obě hry a dostal se do Grandfinále, nechal za sebou šampióny s2!

Grandfinále -  World Elite vs.  Fnatic (3:1)

A je to tu. V grandfinále na evropský celek již čekal čínský tým, který předváděl během celého turnaje skvělé výsledky a neprohrál ani jednu hru. Hrálo se na tři vítězné zápasy, WE měli výhodu jedné hry, protože postupovali z WB. Podívejte se sami, jak to probíhalo!

Game 1 

Vítězem celého turnaje se stává World Elite, kteří si vítězství bez jakýchkoliv debat zasloužili nejvíce ze všech. Jako jediní neprohráli žádnou hru. Zároveň drží tu asijskou pomyslnou pochodeň, potom co nás "zklamali" Azubu Blaze a také Taipei Assassins. 

Mohli jsme vidět řadu celků, které mají obrovský potenciál. Ať už je to CLG Prime v nové sestavě s Locodocem, kteří skončili na skvělém 5.-6. místě, ať už je to Curse EU, který se prokousává mezi nejlepší světové týmy a nebo Fnatic, který si v turnaji poradil se všemi, kromě celkového vítěze. Jsem rád, že je tu další evropský celek, který nejen předvádí skvělé výkony, ale dokáže uhrát a i porazit nejlepší asijské i evropské týmy na planetě. 

Tento turnaj slibuje velmi zajímavou třetí sezónu, doufejme, že to tak i dopadne a že budoucí akce budou ještě napínavější a lepší. 

Přikládám ještě pavouka play-off.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama