Interview – SNO Bimbo
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek Interview – SNO Bimbo

Interview – SNO Bimbo

David Růžička

David Růžička

6. 2. 2013 17:42

Rozhovor s předním českým hráčem League of Legends, který v současné době hraje za německý celek SNOGARD Dragons.

Reklama

Na

PragoFFestu

zazářil bývalý hráč

 eEriness –  Bimbo

, který na poslední chvíli zastupoval nemocného kapitána Bhaalspawna. K této příležitosti jsme si s ním připravili rozhovor.

SNOGARD Dragons (Dev, Spaulding, Bimbo, Mountain, Lazy)

Začátky v League of Legends

 Ahoj Bimbo, lidi co sledují naší LoL scénu už delší dobu tě dobře znají, ale pro ty ostatní, mohl by ses představit?

Čau, jmenuji se Marek Hanuš, bydlím v Novém Městě nad Metují a studuji 4. ročník Jiráskova gymnázia v Náchodě. V lolku vystupuji pod nickem bimbo8 a momentálně působím jako midař německé organizace Snogard Dragons.

 Začněme pěkně od píky, jak ses k LoLku vůbec dostal a kdy to bylo?

Lolko jsem začal hrát asi před 2 lety. Myslím, že to bylo po Vánocích. Přivedl mě k tomu spolužák, že to prý musím zkusit. No a nějako mě to chytlo :)

 Kdy ses rozhodl hrát midaře a co tě k tomu rozhodnutí vedlo?

Když jsem začal hrát, tak jsem hledal prvního hrdinu, kterého si koupím. Rozhodování bylo jednoduché: "Přeci nebudu hrát něco, co má tak malou obtížnost, nějakej pták tady má maximum". Pak jsem postupně zjišťoval, že se Anivka hraje na midu a že mid je lajna, kterou nejvíce ovlivňuje můj vlastní skill a ne skill někoho jiného a to je přesně něco pro mě.

 Jaké jsi za dobu své herní kariéry zaznamenal proměny meta hry z ohledu hráče midu potažmo AP carry?

Já si myslím, že už jsem na midu zažil vše. Od super op vayne, přes neméně silnou leblanc k momentálním first pickům jako je Khazix. Většinou se ale točí na midu pár hrdinů, kteří jeden patch silní jsou, druhý ne a tak stále dokola.

 Které AP carry / midaře uznáváš a proč?

Nejvíce se mi líbí hra Bjergsena. Je mu teprve 16, ale jeho mechaniky a celkové ovládání hry je neskutečné. Samozřejmě nemohu zapomenout na jména jako je Alex či Froggen.

Kompetetivní hraní

 Lákalo tě kompetetivní hraní hned od začátku, případně kdys poprvé pocítil ten impulz zkusit e-sports kariéru?

Jsem hrozně soutěživý člověk, jak v LoLku tak v normálním životě. Asi bych ani nedovedl dělat něco jenom tak pro zábavu. Od chvíle, kdy jsem alespoň něco o LoLku věděl tak jsem se snažil účastnit všech turnajů a být jednoduše lepší než ostatní.

 V kolika týmech jsi dosud hrál a na které nejraději vzpomínáš?

Doposud jsem vážněji působil ve 4 týmech. První zkušenost jsem získal u fofos gaming/dermia, což byl tým postavený okolo slavného bk v jungli, Shigura na topu a fallkena s pogastou na botce. Už to bude rok a stále na to rád vzpomínám, nastartovalo to moji "kariéru". Následovali nEophyte s Ezem, díky nimž jsem se podíval na svoji historicky první lanku - Mezihernový turnaj. Poslední vážnějši české angažmá jsem měl v týmu Buzici v Muzici / eEriness, se kterým se nám podařilo skončit 2. na MČR 2012. Seznam uzavírají

 Snogard Dragons

, za které v současné době hraju.

 Když už jsme začali tím kompetetivním hraním, co považuješ za své největší úspěchy v LoL? Jak osobní tak týmové.

Můj největší úspěch byla určitě německá lanka Northcon. Už jenom to, že jsem se podíval do zahraničí díky LoLku mi přišlo úžasné, ale navíc se nám podařilo urvat krásné třetí misto a cenu 1500€. Týmový úspěch bylo MČR, kde jsme se dokázali nahecovat, porazit favorizovaný eXtatus a stát se vicemistry České Republiky v League of Legends.

 Co tě vlastně dovedlo k tomu, přidat se k zahraničnímu týmu?

Celou dobu žiju v naději, že mám na to stát se profíkem. Po MČR už jaksi nebylo na co trénovat s týmem a tak jsem si řekl, proč ne. Lepší šance už asi nebude, takže jsem začal poctivě trénovat a drtit soloQ. Po pár týdnech jsem dostal nabídku do momentálního týmu, s klukama jsme si sedli a už spolu skoro 3 měsíce nějako válčíme.

eEriness na PragoFFestu (hostující Bimbo, Johnny, Zeus, iKarlik, Lego)

PragoFFest 2013 – LegendCon

 Teď jsme tě mohli vidět na LegendConu, jak ses dostal k tomu, že jsi hrál za eEriness a co jsi říkal na svůj tým?

Na LegendCon jsem se dostal celkem náhodou. V pátek dopoledne jsem zjistil, že topař a kapitán týmu eEriness - Bhaalspawn je nemocný a nebude moc přijet. Většinu z členů eE znám a tak jsme se dohodli, že by to nemusel být tak špatný nápad to zkusit dohromady.

 Většina lidí viděla váš zápas proti eXtatusu kde jsi měl za Khazixe 19/5 a protáhnul jsi hru, jaké jsi během ní měl pocity? Byla chvíle kdy jsi o vítězství pochyboval?

Pocity jsem měl dost smíšené. Na jednu stranu jsem byl šťastný, že se mi daří a že hraji na 100%. Na druhou stranu jsem byl nervózní. Byl jsem si vědom toho, že stačí malá chybka a celý 50minutový výkon přijde vniveč.

 Co máš proti botám? V obou hrách proti eXtatusu které jste nakonec vyhráli jsi kupoval byť jen základní boty a to velice pozdě. Ve hře s Khazixem vůbec, proč? :)

:D Proti botam nic nemam, jenom mi přijdou trošku overrated. Opravdu si nemyslím, že +45 MS se může vyrovnat guardianu nebo bloodthirsteru. Já ten MS vlastně ani nepotřebuji. Za Khazixe mám jump, speed z mé ultimátky a youmuu. Za Zyru kdyz pouziji celé své combo tak mohu vesele umřít. Já jsem kolikrát i rád, že umřu, znamená to totiž další dmg z passivky. Kvůli tomu nemusím nikam rychle utíkat :)

 A jak se ti vůbec líbil turnaj samotný? Preferuješ akce čistě pro hráče jako bylo MČR v Seči, nebo raději LegendCon s fanoušky?

Turnaj byl super. Playzone odvedl svoji praci na jedničku. Nestává se často, že celý turnaj proběhne bez problémů. Já preferuji akce přesně takové, jako byla toto - s fanoušky. Jenom trošku škoda těch cen, protože co si budeme namlouvat, v této době je hodnota offline pc her nulová.

Otázky závěrem

 Uvidíme tě ještě nekdy v domácích turnajích?

Chtěl bych se účastnít všech tuzemských akcí. Pokuď si neseženu tým na české lanky tak se tam ukážu alespoň jako divák.

 Chystáš se někdy v budoucnu streamovat?

Streamovat se chystám. Jestli vše půjde podle plánu, měl bych se do toho pustit už od příštího týdne. Více informací se dozvíte již brzy ;).

 Kdybys měl vybrat 5 nejlepších česko-slovenských hráčů kdo by to byl?

Mozilla, Freeze, Kazmitch, Ovdovovač ( bohužel s tím seknul ) a Nardeus

 Kdybys měl vybrat nejlepší česko-slovenské AP carry kdo by to byl?

Ovdovovač, iKarlik, Aim, Rikytan

 Nějaká slova závěrem?

Tak chtěl bych poděkovat hlavně tobě, Aragede, za tento rozhovor :). A samozřejmě taky všem fanouškům za jejich pozitivní ohlasy a podporu. Kdyby měl někdo jakýkoliv dotaz, nebojte se a napište mi na facebooku nebo sem do komentářů!

 Bimbova Fanpage

– 

http://www.facebook.com/lolBimbo8

 Snogard Dragons

– 

http://www.snogard-dragons.de
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama