Humanoid vyzrál na Carzzyho v rekordní sérii, Fnatic postupují do semifinále LEC
i Zdroj: Wojciech Wandzel/Riot Games
eSport League of Legends Článek Humanoid vyzrál na Carzzyho v rekordní sérii, Fnatic postupují do semifinále LEC

Humanoid vyzrál na Carzzyho v rekordní sérii, Fnatic postupují do semifinále LEC

Reibl

Reibl

9. 4. 2024 10:59

Jarní split evropské nejvyšší ligy se blíží do finále a uplynulé dny přinesly zejména duel dvou českých hráčů. Fnatic vyzvali Vitality v chaotické sérii, která bořila rekordy.

Reklama

Tři hrací dny přinesly pořádnou podívanou. Fnatic a Vitality spadli do pavouka poražených, kde vyzvali Heretics a Mad Lions KOI. Oba celky s českou účastí si se svými soupeři poradili a schylovalo se k bitvě mezi známou dvojicí Humanoid a Carzzy. Ještě, než k tomuto duelu došlo, G2 znovu vyzvali Team BDS.

Slušný výkon BDS

Bitva o přímý slot ve finále jarní části mezi G2 a BDS nabrala nečekaný směr. BDS první hru totiž zvládali bravurně, avšak Caps a jeho Aurelion Sol vystavil oponentovi stopku ve formě pentakillu. BDS se i přes krutou porážku dokázali vzpamatovat a vyhráli druhou hru. V obou přitom tým působil solidním dojmem. 

Třetí mapa byla od začátku do konce pod nadvládou G2. To se ale nedá říct o čtvrté, kdy BDS vedli i o téměř 6 tisíc goldů. Jenže G2 si i tak dokázali připsat výhru a postupují do finále.

Souboj českých hráčů

Zápas mezi Fnatic a Vitality působil jako chaos od samého začátku. Carzzy nejprve předvedl excelentní výkon v úvodu a Vitality šli hned do vedení. Pak se do tahání týmu pustil jeho oponent Noah a bylo srovnáno. Třetí hru zlomili ve svůj prospěch Vitality díky nesmrtelnému Zacovi v podání Oscarinina. Opět ale čaroval také Noah a také Humanoid.

Bo5 sérii završila čtvrtá hra o délce 42 minut, kde padlo celkem 60 killů. Vítězství si připsali Fnatic, které tak uvidíme i příští týden. Série o pouhých čtyřech hrách z možných pěti se stala rekordní. Padlo při ní 199 killů, což je ligový rekord. Shodou okolností dosavadní maximum drželi rovněž Humanoid a Carzzy z roku 2020, kdy dosáhli na 198 killů v duelu MAD vs G2.

V sobotu nás čeká finále pavouka pro poražené. Fnatic vyzvou Team BDS v Bo5 sérii. O den později nás čeká jarní finále, které rozhodne o seedu na MSI a druhém týmu, který s G2 poletí na mezinárodní turnaj v Číně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama