Humanoid si zajistil výlet do Koreje, pro Patrika skončila sezóna, postupují také BDS
i Zdroj: Wojciech Wandzel/Riot Games
eSport League of Legends Článek Humanoid si zajistil výlet do Koreje, pro Patrika skončila sezóna, postupují také BDS

Humanoid si zajistil výlet do Koreje, pro Patrika skončila sezóna, postupují také BDS

Maarty

Maarty

28. 8. 2023 15:55

Máme za sebou víkendové Bo5 série, které poslaly další dva týmy o krok blíž ke světovému šampionátu. S XL a SK Gaming se letos už definitivně loučíme, zatímco příští sobotu uvidíme asi jednu z nejvyrovnanějších a nejdůležitějších sérii mezi oblíbenými Fnatic a týmem BDS, který do začátku tohoto roku byl pro evropské fanoušky pouhým outsiderem.

Reklama

SK × BDS

Série s daným favoritem - BDS si během předchozích splitů dokázali vydobít větší úspěchy než SK, ale pokud proti někomu pravydelně klopýtali, byli to právě SK. Nikdo tedy nečekal rychlou sérii, ale po rychlé sérii 3-0 ukázali BDS, že tentokrát se rozhodit nenechají. 

I sympatický pokus ve třetí mapě od SK nebyl nakonec úspěšný a klidná kontrolovaná hra od BDS spojená se silnějším draftem v pozdější fázi zápasu nedovolila SK vzít souboj ani do čtvrté mapy. O to strašidelněji vypadá pro Fnatic nadcházející vzájemné střetnutí.

FNC × XL

V neděli jsme pak byli svědky dalšího střetu českých hráčů, který oproti sobotní sérii byl extrémně vyrovnaný. Po první vyhrané mapě od Fnatic to vypadalo, že je zase a znovu vymalováno, ovšem do druhé a třetí hry přišli XL s mnohem větší vervou, a série tak najednou vypadala pro oranžové fanoušky beznadějně. Fnatic museli vytáhnout všechny své připravené hrdiny i v podobě Taliyah v jungli doplněnou o Tristanu na midu.

Čtvrtou mapu si Fnatic s přehledem pohlídali, ale v páté mapě do poslední chvíle nešlo určit, kdo si odnese celkové vítězství. Začátek hry vypadal slibněji pro Fnatic, ale XL se dokázali vrátit do hry a graf vedení ve zlatě tak najednou lítal z jedné strany na druhou. Skvěle hrající Razork s Taliyah ale nakonec dokázal ukořistit pro svůj tým dva barony a hru opět stabilizovat do bodu a nakonec dotáhnout do vítězného konce

Fnatic se tak po těsném vítězství 3-2 dokázali probojovat do TOP 4 a nyní budou bojovat proti BDS. Vítěz tohoto souboje si zajistí místo na světovém šampionátu, poražený si ho bude muset vybojovat proti Golden Guardians z LCS.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama