Hromadné propouštění v Riotu se týkalo i LEC. Zhorší se kvalita vysílání?
i Zdroj: Wojciech Wandzel/Riot Games
eSport League of Legends Článek Hromadné propouštění v Riotu se týkalo i LEC. Zhorší se kvalita vysílání?

Hromadné propouštění v Riotu se týkalo i LEC. Zhorší se kvalita vysílání?

Giry

Giry

26. 1. 2024 13:16

Mezi stovkami zaměstnanců Riotu, kteří byli propuštěni před třemi dny, najdeme i několik desítek pracovníků LEC. Jak se tato skutečnost dotkne kvality vysílání?

Reklama

Když Riot před pár dny oznámil, že propouští 11% svých zaměstnanců, napsal do zprávy i ujištění, že esportové soutěže budou i nadále pokračovat. Přesto se masové propouštění nevyhnulo ani nejvyšší evropské lize LEC.

Riot propouští stovky zaměstnanců a ruší některé projekty
i Zdroj: Riot Games

Riot propouští stovky zaměstnanců a ruší některé projekty

Propouštění zaměstnanců se nakonec nevyhnulo ani Riotu. Firma propustí 530 svých lidí, což je asi 11% veškerého personálu.

23. 1. 2024 05:24

Bývalý komentátor MonteCristo na svém Twitteru zveřejnil seznam sedmadvaceti zaměstnanců, kteří byli dosud součástí vysílacího týmu. V početném seznamu figuruje i mnoho důležitých rolí.

Odchází například dva ze tří observerů ligy, inženýři starající se o back-end nebo vedoucí týmu správců sociálních médií. Mezi propuštěnými je také Jianhua Chen, kterého naši redaktoři znají osobně. Právě s ním jsme totiž komunikovali při naší návštěvě berlínského LEC studia minulý rok.

A jaké dopady bude mít odchod tolika lidí na vysílání ligy? Sjokz na svém Twitteru uvedla, že nadcházející vysílací dny budou holé a zároveň také emocionálně nabité, s mnoha propuštěnými pracovníky byli komentátoři a uvaděči totiž dobrými přáteli.

LEC pokračuje už zítra od 17:00. Rozpis zápasů, výsledky a tabulku najdete v našem esportovém přehledu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama