Honor systém, aneb reportnu tě!
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Honor systém, aneb reportnu tě!

Honor systém, aneb reportnu tě!

David Růžička

David Růžička

21. 9. 2012 09:05

Vypadá to, že se již brzy dočkáme nového systému reportování ve hře. První detaily si můžete přečíst v článku!

Reklama

Na klasický systém reportů jsme si už patrně zvykli všichni. I ti nejotrlejší z nás čas od času reportují spoluhráče, neboť lidská blbost je nekonečná a v ranked hrách snad ještě znásobená. To jakým způsobem systém reportování funguje je diskutabilní, člověk druhý den potká známého trolla v soloQ i přes to, že ho den předtím reportovalo 9 hráčů v třech po sobě jdoucích hrách. Ale dneska tu nejsme proto, abychom spekulovali o funkčnosti systému vytvořeného pro postih hráčů, ale naopak si představíme systém nový, který by měl pomoci odměňovat hráče slušné a přátelské.

Zatím můžeme vidět beta verzi tohoto nového systému na PBE a je možné, že v se ho dočkáme už v příštím patchi. Zde je oficiální vyjádření od Riotu:

"Pro nás v Riotu je posláním zpříjemňovat hráčům chvíle prožité s League of Legends. Dříve jsme se s problémovými jedinci snažili vypořádat pomocí systémů jako je LeaverBuster a Tribunál, které jsou výborné pro rozeznávání a potrestání těch nejhorších delikventů. Každopádně nyní je na čase vyzkoušet podporu pozitivního přístupu, které jsme se doposud nevěnovali.

Dnes bychom tedy chtěli představit náš nový Honor systém, který bude odměňovat hráče na základě dobré komunikace a přátelského chování."

O co se tedy v praxi bude jednat? O to, že po hře budete moci reportovat nejen trolly, feedery, flamery a leavery, ale i lidi kteří vám hru zpříjemňují (ti ovšem nebudou potrestání, ale nějakým způsobem odměněni).

Takto bude vypadat vaše záložka v summoner profilu. Tesně nad výpisem statů budou počítadla kladných "reportů".

Nejspíše budou existovat 4 hlavní kategorie kladného reportování a to:

Friendly – Přátelský

; člověk který se choval sportovně a jehož povahu vám byla sympatická

Teamwork – Spolupráce

; člověk který hrál týmově a dobře komunikoval s ostatními

Helpful – Nápomocný

; člověk který vám dobře poradil (zaměřené na nováčky)

Honorable – Čestný

; člověk který se zachová slušně ve vítězství i prohře (easy noobs!)

A zde pak máme "pozitivní" reportování v praxi, takto by měla vypadat tabulka po skončení hry. Můžeme si všimnout, že vedle klasického červeného vykřičníku reportu je vidět nový zelený palec nahoru reprezentující "Honor systém".

Proslýchá se, že Honor systém by mohl poukazovat na budoucí možnost zavedení Achievementů. Pro neznalé se jedná o určité "úspěchy" a odměny, které se vám zobrazují v profilu a svým způsobem reprezentují to, co jste v dané hře dokázaly. Achievementy se jako první objevily u konzolí, ale v PC hrách je asi nejvíce zpropagovala společnost Blizzard se svým MMORPG World of Warcraft, kde počet achievement bodů byl přímo úměrný reálné ceně vašeho accountu v případě prodeje.

zdroj: http://na.leagueoflegends.com/board/showthread.php?p=29448823#post29448823

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama