Herní režim pro čtyři týmy, návrat Nexus Blitz a další novinky, Riot nastínil plány na další měsíce
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Herní režim pro čtyři týmy, návrat Nexus Blitz a další novinky, Riot nastínil plány na další měsíce

Herní režim pro čtyři týmy, návrat Nexus Blitz a další novinky, Riot nastínil plány na další měsíce

Reibl

Reibl

14. 1. 2023 15:00

V létě se konečně dočkáme úplně nového herního režimu.

Reklama

V uplynulých dnech se na Riot Games snesla lavina kritiky. Nevydařený úvodní filmeček k začátku letošní sezóny byl pomyslným hřebíčkem do rakve trpělivosti komunity League of Legends. Tvůrci hry slíbili, že přijdou s vysvětlením, což se včera večer také stalo.

Dva vývojáři Riot Brightmoon a Riot Meddler vysvětlili dění za oponou v minulých měsících i některé připravované novinky. Video i řada příspěvků na Redditu se dá rozdělit do tří časových fází. Totiž dění v uplynulých měsících, aktuální stav a budoucnost hry.

Obtíže v uplynulém roce

Rok 2022 byl pro Riot a League of Legends obtížný. Došlo totiž k odchodu velkého množství lidí a zároveň řada vývojářů přešla k jiným hrám od Riotu.

Nábor nových lidí

Pokud si vzpomeneme na “zlatou éru” herních režimů, byly to eventy jako Ascension, Invasion, Odyssey: Extraction, Nexus Siege, Doom Bots nebo Dark Star: Singularity, které hráči milovali. O tyto režimy se staral celkem unikátní tým. Jiné hry od Riotu potřebovaly vývojáře a právě mezi pracovníky tohoto týmu se sáhlo v první řadě.

Herní režim pro čtyři týmy, návrat Nexus Blitz a další novinky, Riot nastínil plány na další měsíce

Dost nadaných lidí odešlo při vývoji TFT. Tento auto battler měl ze začátku popularitu i u hráčů klasického lolka. Později se ale cílové skupiny vzdalovaly. Riot původně bral vývoj TFT jako službu i pro hráče MOBA hry. Cílové skupiny se ale rozdělily a než se tým pro nové herní režimy obnovil a získal zkušenosti, trvalo to.

Cinematic

Původní plány na cinematic se mnohem více blížily tomu, co hráči očekávali. Součástí filmečku mělo být několik bojujících postav včetně Aatroxe. Riot měl budget, správné lidi i koncept. Bohužel se z neznámých důvodů projekt nepodařilo dokončit.

Zpětně si Riot sype popel na hlavu. Komunikace ohledně videa měla přijít předem, aby hráči neměli vysoká očekávání. V příštím roce se máme dočkat plnohodnotného cinematicu, jak to na začátku sezóny bývá zvykem. Ve hře je, že se využije již vzniklý koncept a lehce se upraví. Druhou možností je zcela nové video. V obou případech si rok počkáme.

Herní režimy

Jelikož se tým pro herní režimy v minulých letech v podstatě rozpadl a musel opětovně složit, nové herní režimy vznikaly velmi pomalu. Minulý rok jsme se dočkali praktický jen Ultimate Spellbook módu.

Herní režim pro čtyři týmy, návrat Nexus Blitz a další novinky, Riot nastínil plány na další měsíce

Nový vývojářský tým chtěl vrátit na live servery Nexus Blitz počas vánočních eventů. Co se ovšem nestalo. Aktualizace ARAMu byla jediná možnost, jak přinést do konce roku 2022 alespoň nějakou novinku mimo Summoner’s Rift. Nebylo to ovšem tak, že vývojáři měli na výběr. I kdyby ARAM neprošel aktualizací, Nexus Blitz by se stejně do konce roku nevrátil.

Aktuální stav

Pro Riot je League of Legends stále prioritou. Nicméně nábor vývojářů a investice zatím nejsou vidět. Hra proto působí zcela ve stejném stavu, v jakém byla v minulém roce.

Eventy se opakují, neobsahují nic nového a vydávání šampionů nepřináší tolik nadšení skrze filmečky a teasery. Splnění battle passu je o grindu misí a odklikání dialogů. O tomto problému vývojáři vědí a slibují nápravu.

Herní režim pro čtyři týmy, návrat Nexus Blitz a další novinky, Riot nastínil plány na další měsíce

Hře se zkrátka nedostávalo tolik lásky, a ačkoliv náprava již řadu měsíců probíhá, výsledky uvidíme až později. Riot aktivně investuje do hry velké peníze. Ostatně rozpočet pro letošní rok má být vůbec největší za celou historii. Řada peněz teče do infrastruktury, serverů, enginu a k vývojářům. Jejich práce bude vidět zejména v budoucnu.

Plány a nový herní režim

Asi to nejzajímavější se týká budoucnosti hry. Meddler a Brightmoon zmínili, že v uplynulých dnech vyzkoušeli zcela nový herní režim, který si snad budeme moci odzkoušet v létě. Jde o herní režim pro čtyři dvoučlenné týmy (tedy 2v2v2v2). Podobný koncept nabízí například TFT Double Up, nicméně chystaná novinka nebude nijak spojená s TFT. Půjde o novou variaci na MOBA hru.

Detaily zatím neznáme, nicméně v březnu se máme dočkat první ukázky nového módu. Zároveň Riot pracuje na návratu Nexus Blitz. Také eventy nabídnou jiný zážitek. Pryč mají být vizuální příběhy, které postupně odklikáváte. Na žádné nové aktuálně studio nepracuje. Riot přinese i vylepšení anti-cheat systému, což by mělo přinést mimo jiné lepší detekci botů.

V příštích měsících se máme dočkat i lepší komunikace ze strany Riotu. Zda půjde o psané dev blogy, propracovaná videa nebo rychlé vzkazy přímo od vývojářů není jasné.

Ve finále nezáleží na slovech, ale na činech. Zda se dočkáme novinek v jedné z nejpopulárnějších her na světě je ostatně mnohem důležitější, než slova a sliby tvůrců.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama