Heretics po prohře proti Fnatic končí sezónu 2023, NRG a EG vyhráli úvodní zápasy
i Zdroj: Michal Konkol/Riot Games
eSport League of Legends Článek Heretics po prohře proti Fnatic končí sezónu 2023, NRG a EG vyhráli úvodní zápasy

Heretics po prohře proti Fnatic končí sezónu 2023, NRG a EG vyhráli úvodní zápasy

Maarty

Maarty

29. 7. 2023 13:01

Finálový víkend LEC začal už včera rozhodujícím zápasem mezi Fnatic a Heretics, kde se jeden tým s námi musel kvůli nedostatku bodů rozloučit. Na západní straně scény taktéž započali americké play-offs, kde NRG pokořili Liquid 3-1 a EG vyhrálo v těsném zápase 3-2 nad TSM.

Reklama

I přesto, že tým Heretics začal zápas přesvědčivou výhrou v první mapě i velmi silnou early game v druhé, dokázali Fnatic najít způsob, jak se vrátit do hry a série byla vyrovnaná na 1-1. Pro následující hry si však Fnatic připravili lepší draft a v následujících dvou mapách už žádné chyby nepřišly a Heretics nedostali šanci. O tom, jestli tento výkon bude stačit i na XL, se dozvíme v českém souboji Patrik × Humanoid dnes od 18:00.

V americké scéně jsme si také mohli užít první Bo5 zápasy. Hned v prvním střetu dotáhli TSM sérii až do pěti her a šlo vidět, že Insanity je inspirovaný výkonem evropského midaře Capse. Na EG to ale nestačilo.

V druhém zápase předvedli NRG velmi solidní výkon proti Liquid, kteří dokázali vybojovat jen jedno vítězství i přesto, že zápasy trvaly častokrát i přes 35 minut.

LCS se s námi loučí do příštího čtvrtka, ale finále letního splitu LEC dnes pokračuje od 18:00. O tom, kdo z českých zástupců vyzve G2 ve finálovém zápase, se rozhodne dnes. Kompletní výsledky najdete v našem esportovém přehledu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama