Hackeři odstavili LoL servery, nový rekord na streamu
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Hackeři odstavili LoL servery, nový rekord na streamu

Hackeři odstavili LoL servery, nový rekord na streamu

derk

derk

Skupina hackerů dnes v noci úspěšně zaútočila na servery League of Legends, DotA 2, Battle.net - velkou roli v tom hrál i PhantomL0rd.

Reklama
UPDATE: do spodní části přispěvku jsme přidali video, ve kterém se dozvíte podrobnosti. PhantomL0rd v něm vysvětluje, co přesně se stalo od začátku do konce. 

Problémy se servery se objevily v pondělí večer kolem desáté hodiny. O dvě hodiny později se konala zajímavá show na streamu

PhantomL0rda

. Ten byl totiž

v kontaktu s hackery

, kteří se kromě League of Legends zaměřili také na jiné (převážně herní) servery a úspěšnými DDoS útoky je dokázali vyřadit z provozu. Podle všeho to vypadá, že jej útočníci oslovili sami poté, co se jim podařilo shodit server League of Legends. Následně s ním byli v kontaktu a útočili na každou hru, kterou se PhantomL0rd snažil hrát (během několika minut se jim podařilo vyřadit několik dalších serverů). Nechali ho hrát zápas v DotA 2 s tím, že pokud se mu nepodaří vyhrát, vyřadí z provozu i DotA 2 servery, což se během několika minut také stalo. 

Hackerská skupina vystupuje pod názvem

DERP

. O svých činech aktivně informovala na svém twitteru . Na otázku proč něco takového dělají odpověděli "for the lulz" a "za všechno může EA". Následuje seznam her a serverů, které se jim podařilo odstavit.

League of Legends: WestLeague of Legends: North AmericaLeague of Legends: Nordic & EastLeague of Legends: Oceania DotA 2Club PenguinBattle.netEA.com

Během několika hodin od začátku incidentu se v domě PhantomL0rda

objevila policie

a začala vyšetřovat. Bližší informace k průběhu vyšetřování zatím nemáme.

Tento incident také pomohl PhantomL0rdovi k tomu, aby překonal dosavadní rekord v počtu konkurentních diváků na streamu. Tento rekord až doposud držel Wickd (z doby kdy hrál 1v1 proti sOAZovi o postup na All Stars turnaj v Šanghaji). Na PhantomL0rda se v noci dívalo v jednu chvíli více než 140 000 diváků. Povedlo se nám být mezi nimi a ukořistit screenshot nejvyššího peaku - tedy přesně

143 378 diváků

Velmi zajímavé je také to, že celá situace vypadala trochu jako symbióza mezi PhantomL0rdem a hackery. DERP totiž získali více než sto tisíc lidí, před kterými se mohou propagovat a PhantomL0rd získal enormní množství diváků, nových subscriberů a peněz z reklamy (podle odhadů na redditu si mohl vydělat za několik hodin i několik desítek tisíc dolarů). Překvapivé bylo také chování PhantomL0rda, který se postavil do role zprostředkovatele a vybíral z řad svých fanoušků dotazy, které následně pokládal hackerům a ti na ně odpovídali. Otázky ale vybíral pouze z řad těch, kteří zaplatili alespoň pět dolarů (subscribe). 

Řada lidí na jeho facebooku  se k celé situaci vyjádřila velmi negativně. DERP kvůli němu získali více než 13 000 followerů na twitteru a spoustu pozornosti. Objevila se také řada názorů, že byl PhantomL0rd s hackery domluven a celá situace vznikla za účelem jeho vlastního obohacení. Jak to bylo ve skutečnosti asi nikdy nezjistíme, alespoň ale máme něco k zamyšlení. 

Jakmile se objeví další oficiální informace (ať už ze strany Riot Games, PhantomL0rda anebo samotných hackerů), tak vás budeme informovat. Dejte nám vědět, co si o celé situaci myslíte vy.

Oficiální vyjádření PhantomL0rda

Doporučujeme také přečíst komentáře na redditu .

Oficiální vyjádření Riotu a jak se dostat do hry zde .

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama