Grunex LAN - dohráno
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Grunex LAN - dohráno

Grunex LAN - dohráno

derk

derk

14. 5. 2012 07:00

V sobotu 5.5.2012 proběhla dlouho očekávaná LAN akce - HAL3000 Grunex. Více se dozvíte níže. PŘIDÁNA GALERIE.

Reklama

 Původně se mělo zúčastnit 8 týmů, nakonec jich však dorazilo pouze šest. Přesto, že návštěvnost moc velká nebyla, turnaj byl velmi napínavý, neboť se ukázala řada celků ze špičky domácí scény. Jak už bývá na LAN akcích zvykem, zúčastnil se i mix složený ze známých českých hráčů. Z bývalého myR se zúčastnili Aim, Johnny i Mozilla - společně v týmu Volibear is too OP. Celým turnajem nás provázel komentovany stream v podání Dejva a Greisse.

 

 

Na turnaji jsme mohli vidět následující týmy a hráče:

FLYtoHIGH (známí jako INSENIA) - Snapy, Necromadx, morefocus, iKarlik, Sallacius

FeW Gamers (Kačenky) - DuckiX, Killer 47, Freezecz, fof0t, Fallkencz

Rajčátka - Ulmewix, Darador, Lamorte7, Beedy, Česnek

Volibear is too OP - Johnny, Mozilla, Aim, tomaman, Esito

Super Trolls - Rutgen, Yurzel, Sony58, Wajcik, Kápi

eLeSHoX.LoL - RedSkull, oki007, Skyline Skill, Dumix, Scorpio1996

Týmy byly rozmístěny po herně v několika místnostech. Protože přijelo méně týmů, než se předpokládalo, tak si měli z čeho vybírat. Nejvíce zajímavé to bylo asi v místnosti, kde byli FLYtoHIGH a Volibeaři, společně s komentátory turnaje.

Protože bylo šest celků, byla jen jedna skupina, kde se hrálo systémem každý s každým. První čtyři týmy postoupily do playoff.

Do playoff postoupili favoriti - týmy Super Trolls, FeW Gamers, FLYtoHIGH a Volibeaři. Hrálo se systémem best of one, pouze finále se hrálo na dvě vítězné hry. Kačenky se do finále bohužel nedostaly, stejně tak Super Trolls. Zahráli si spolu o třetí místo, z kterého vyšly lépe kačenky a hráči získali bronzové medaile a další ceny od sponzorů. Finále se hrálo mezi FLYtoHIGH a Volibear is too OP. Byly to velmi vyrovnané hry a za stavu 1:1 nebylo jisté, kdo se stane vítězem. O chlup lepší byl v poslední, rozhodující hře Volibear is too OP a vybojoval první místo.

Podrobnější info naleznete zde

Kdyby se zúčastnilo více celků, byla by to určitě zajímavější podívaná. Nicméně na to, že přijelo pouze 30 hráčů, to dopadlo poměrně dobře. Doufejme, že do budoucna dorazí více týmů a turnaj bude o něco delší, více kompetitivní a rozdělí se více cen. Gratulujeme vítězům, čest poraženým a na závěr se podíváme na rozhovor s hráči z medailových příček. Za tým FeW Gamers to bude ad carry Freezecz, za FLYtoHIGH ap carry xnapy a za vítězný celek jungler Esito.

Vítězný tým: Volibear is too OP

více fotek z turnaje najdete na facebooku Grunexu

 Jak se vám líbilo prostředí v herně BattleZone? Probíhal turnaj v pořádku?

Freezecz (FeW): Pro mě to byl docela velkej nezvyk. Až na pár problémů s pc to bylo ok. Ale admini turnaje byli shovívaví a pomohli velice rádi.

Esito (Volibear): Bylo to super, nemůžu si na nic stěžovat. Jinak turnaj proběhl v pohodě, jenom je škoda, že nedorazilo alespoň těch 8 týmů.

xnapy (FLYtoHIGH): Prostředí v herně BZ je takové jaké je a myslím že až na problémy ohledně hraní proti lidem, kteří sedí vedle vás je to v pořádku.

 Proč myslíš, že přijelo pouze šest týmů?

Freezecz (FeW): Podle mě bylo celkem velké vstupné. A proto možná ty "slabší" teamy nechtěji jet. My jsme chtěli jet z důvodů, že jsme na lance ještě nebyli, neznali jsme se a vůbec jsme nevěděli, jaké to bude. Jsem rád zato, že jsme jeli. Zkušeností jsme pobrali hodně a už víme jaké to je na offline akci.

Esito (Volibear): Tak podle mě je to hlavně kvůli tomu, že v turnaji bylo přihlášeno dost silných týmu a pokud si ty slabší týmy myslí, že nemůžou vyhrát tak se na to vykašlou a nebudou utrácet za cestu a startovný.

xnapy (FLYtoHIGH): Určitě je to zapříčiněno nedostatečnou reklamou , přece jenom je důležité zvednout velké očekávání. Každý kdo hraje LoL a trochu se pohybuje v CZ / SK komunitě by měl vědět o co jde.

 Jak jsi spokojen s umístěním?

Freezecz (FeW): Hrálo se nám špatně. Všici jsme navyklí na domácí prostředí a pohodu a bylo to nehorázně znát. Nezahráli jsme ani 10% svého normálního výkonu a nepohodlí nás dostalo. S umístěním nejsu spokojen, přece jen jeli jsme vyhrát a to na rovinu :P. Ale nikdo nečekal, že to bude, až tak jiné a náročné. Hodně se spěchalo a nebyl vůbec odpočinek mezi hrami, což mělo taky svou váhu.

Esito (Volibear): No super, hlavně s klukama z týmu hraju chvilku, máme za sebou jen pár odehraných zápasů, ale jinak jsme nějak zvlášť netrénovali a na lance v League of legends sem byl poprvé. Takže první místo je pro mě senzační umístění.

xnapy (FLYtoHIGH): Já osobně jsem s umístěním spokojen, konec konců ceny mezi prvním a druhým místem byly bez prizemoney velice podobné a co se týče "zlata/stříbra" jako takového, tak příště snad půjdeme na zlato :)

 Dopadl turnaj podle tvého očekávání?

Freezecz (FeW): Ani moc ne. Především jsem čekal účast 8 teamu, a potom nás na prvním místě :P. Ale aspoň jsem viděl, či seznámil se s dobrými hráči, ikdyž nebylo moc volného času. V atmosféře byla zpočátku cítil velká rivalita, ale později se hodilo vše do pohody.

Esito (Volibear): Celý tým očekával tohle umístění, ale já osobně sem měl docela strach, abych neudělal nějakou chybu jako třeba v evropském go4lol, která by nás mohla stát vítězství.

xnapy (FLYtoHIGH): Doufal jsem že se od poslední porážky proti FreeWin teamu dokážeme zlepšit na tolik abychom je podruhé porazili,jelikož hry byli daleko víc vyrovnané než posledně tak doufám že příště se nám to již povede.

 Přijedete příště znovu?

Freezecz (FeW): Když se zvýší počet teamu a ceny budou ekvivalentní ke vstupnému, tak stoprocentně ano, bohužel tak to ale nebylo, a ceny byly spíše jako náplast :)

Esito (Volibear): Pokud to půjde tak si myslím, že určitě.

xnapy (FLYtoHIGH): Ano doufám v to a snad budeme mít dostatek prostředků na to abychom se příště mohli zůčastnit opět.

Děkuji vám všem, že jste si udělali čas. Gratuluji k výsledkům a mnoho štěstí do budoucna.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama