Go4LoL CZSK Sezóna III. začíná
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Go4LoL CZSK Sezóna III. začíná

Go4LoL CZSK Sezóna III. začíná

David Růžička

David Růžička

29. 6. 2012 06:44

Přichází třetí sezóna na česko-slovenské ESL, jaké změny přináší oproti těm předchozím se dozvíte v článku.

Reklama

Není to tak dávno co skončila druhá sezóna a po necelých 3 týdnech tu máme oznámení v pořadí již třetí sezóny Go4LoL CZ/SK pořádané českou ESL. Tato nová sezóna se však poměrně výrazně liší od těch dvou předchozích a my se podíváme na to v čem. Důležité změny: - Došlo k odstranění prize money

- Již se nebude hrát Měsíční finále, ani Grand finále

- Turnaje se z úterka přesouvají na

čtvrtek

- Sezóna bude ukončena na přelomu Srpna a Září novinkou o

EPS

(Electronic Pro Series)

Změny v úpravě pravidel:

- Je nutné nahrát výsledné screenshoty do 24 hodin od odehrání zápasu, jinak přichází trest v soulasu s pravidly ESL

- Tým s

nižším nasazením

má právo vybrat si stranu (First Pick)

- Každý tým musí

před zápasem

zadat svou sestavu

- Tým který nebude připraven po 20ti minutách od oficiálního času dostává automaticky kontumaci a to i v případě, že dohrává hru

- Týmy

nesmí povolit

možnost

spectatovat

hry skrze friend list, jediný kdo má právo streamovat je ESL TV

Nová sezóna by tedy měla být nekonečná, s odstraněním prizemoney odpadá nutnost připravovat její ukončení z důvodu vyplacení cen. Nejvíce nás zaujala narážka na možnost vzniku české EPS. Uvidíme, jestli bude možné se dozvědět něco málo ještě před jejím oficiálním představením které se v současné době plánuje na přelom Srpna a Září.

Nové ceny za jednotlivé turnaje:

1. 

 20€ RP

2. 

 15€ RP

3. 

 10€ RP

4. 

 5€ RP

Další zajímavé změny se týkají pravidel, tou první je trochu kontroverzní exkluzivita pro streamování která zakazuje hráčům povolení spectator slotů komukoliv jinému než ESL TV a zakazuje dokonce i povolení spectovat pro přátele z Friend listu. ESL na to má určitě právo, neboť se jedná o jejich turnaj, otázkou je jak se k tomu postaví většina hráčů a především předních týmů. Ve světě je toto pravidlo poměrně obvyklé u větších turnajů, ale na druhou stranu je to většinou vyváženo vysokým prizemoney, které má top hráčům nahradit jejich finanční ztráty způsobené zákazem streamování.

Druhá poměrně kontroverzní změna je právo níže nasazeného týmu zvolit si stranu (First pick / Second pick). Toto je prakticky unikátní úkaz, protože ve všech jiných soutěžích má výhodu first picku právě výše nasazený tým (je to svým způsobem odměna za dobré výsledky). Teoreticky by mohlo jít o snahu zvýhodnit slabší celky oproti těm silnějším, v praxi to však bude odměňovat top teamy které hrají velice sporadicky a budou mít výhodu vůči své konkurenci která hraje pravidelně. Jedná se tedy o dvojí ostří a je otázkou, zda toto pravidlo je ve výsledku k dobru věci, nebo naopak.

Oficiální novinka od ESL

http://www.esl.eu/czsk/lol/news/197268/
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama