GIANTX a Cloud9 mění topaře, americký celek nabírá i známého trenéra
i Zdroj: Michal Konkol/Riot Games
eSport League of Legends Článek GIANTX a Cloud9 mění topaře, americký celek nabírá i známého trenéra

GIANTX a Cloud9 mění topaře, americký celek nabírá i známého trenéra

Reibl

Reibl

5. 4. 2024 14:02

Pro řadu týmů už jarní split skončil. V americké LCS mohou týmy připravovat změny na léto už nyní, v LEC zatím připravuje nové soupisky jen hrstka týmů. I u nich ale zřejmě dojde ke změnám.

Reklama

Jen necelý týden po vypadnutí v play-off LCS si Cloud9 začali domlouvat nové členy týmu. Samotná organizace už na Twitteru sdílela několik příspěvků, které naznačují, že ke změnám dojde. Jejich konkrétní podobu odkryl server sheepesports.

Na pozici trenéra se v Cloud9 vrací Reapered. Oceňovaný trenér působil v Cloud9 v letech 2016 až 2020 a dovedl celek k titulu v americké lize a zejména do semifinále Worlds. S týmem už se oficiálně rozloučil dosavadní trenér Mithy.

Cloud9 podle spekulací změní i topaře. Místo Fudge bychom měli na horní lince vídat korejského talenta s přezdívkou Thanatos. Ten dosud hrál za akademii Dplus Kia v druhé korejské lize a patří mezi vycházející korejské hvězdy. Thanatos by se v Cloud9 měl bez problémů domluvit s marksmanem Berserkerem, který rovněž působil v druhé korejské lize před odchodem do LCS.

Změny na topu se ale netýkají jen amerického celku. Angažmá Thanatose má vliv i na Karmine Corp, kteří měli o hráče zájem a údajně tým hledá někoho, kdo by vyměnil Cabocharda.

GIANTX, kde působí i české duo Patrik a Jackies, už podle sheepesports nepočítá s topařem Odoamnem, který by mohl zůstat v létě bez týmu. Import korejského topaře je mimo hru, jelikož jungler Peach a support IgNar jsou z Koreje a zabírají všechny import sloty. I to by se ovšem mohlo změnit. Pozice junglera je totiž podle spekulací otevřená a tým zvažuje například angažmá bývalého náhradníka DRX Juhana, který aktuálně působí v akademii GIANTX.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama