Gamescom 2013
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Gamescom 2013

Gamescom 2013

derk

derk

20. 8. 2013 11:43

Od středy do neděle nás čekají LCS play-off, Wildcard turnaj (celkem 4 místa na šampionát) a LCS Spring kvalifikace. Uvnitř vše potřebné.

Reklama

Gamescom je jedním z největších festivalů videoher, který se koná vždy jednou za rok v Kolíně nad Rýnem, v Německu. Již tradičně na něm nemůže chybět také velká porce kompetitivního League of Legends. Celkem se budou během pěti dnů hrát tři důležité turnaje. 1. EU LCS Play-off Prvním a nejdůležitějším turnajem je dlouho očekávané play-off evropského LCS, kam se kvalifikovalo celkem šest týmů. Hraje se o

tři postupová místa na Světový Šampionát S3

, do kterého zbývá už jen něco přes měsíc. Pro všechny evropské týmy půjde jistě o nejdůležitější turnaj celé sezóny, protože zahrát si na Šampionátu o prizepool

2 milionů dolarů

je snem každého hráče. 

 

LIVE COVERAGE

NEDĚLE

16:34 FNATIC VYHRÁVAJÍ 3-1 A STÁVAJÍ SE NEJLEPŠÍM EVROPSKÝM TÝMEM! Na Šampionát pojedou za Evropu se seedem 1. Povedlo se jim vyhrát zatím oba splity - jarní a teď i ten letní. 15:35 Lemondogs dotahují stav finále na 1-2. Fnatic zatím vede a k vítězství mu stačí jedna výhra! Lemondogs ale vypadají hodně silně, což potvrdili poslední hrou, kterou vyhráli. Uvidíme, jak to dopadne. Třetí zápas je MUST SEE pro všechny LoLkaře! Naprosto skvělá, vyrovnaná hra, která se přesouvala z jedné strany na druhou. WP oba týmy!12:06

Gambit Gaming je třetím týmem, který bude reprezentovat Evropu!

Právě se jim podařilo vyhrát zápas o třetí místo 2-1. Evil Geniuses tedy bohužel na Šampionátu neuvidíme. Za chvilku nás čeká finále, které rozhodne o tom, který tým půjde na Šampionátu rovnou do play-off.

SOBOTA17:47 Lemondogs se stávají druhým finalistou a zároveň druhým evropským týmem na Šampionátu. Zítra od 9:00 uvidíme v souboji o poslední místo Gambit Gaming a Evil Geniuses.16:41 První zápas mezi Gambit Gaming a Lemondogs vyhrává druhý jmenovaný. Lemondogs jsou coby underdog velmi blízko ke splnění svého snu - k postupu na šampionát!15:20 Prvním finalistou a zároveň prvním týmem, který si zajistil vstup na Světový Šampionát je tým Fnatic. 2-0 proti Evil Geniuses. Velmi pěkné hry, Fnatic dokázal, že je jedním z nejlepších evropských týmů. Kdo bude druhým finalistou? To zjistíme už za pár hodin! Čeká nás zápas Gambit Gaming vs. Lemondogs. Evil Geniuses si zítra zahrají o poslední postupový slot na Šampionát v zápase o třetí místo.

12:55

Právě se dohrála třetí hra a vítězem souboje o páté místo se stává celek

Team

 

Alternate

. Araneae si vedl celou hru opravdu skvěle a velmi vydatně pomohl Forellenlordovi na midu. Zasloužená výhra pro Alternate - potvrdili svou účast v jarním LCS další sezóny. Ninjové se budou muset poprat s jedním z amatérských týmů, aby se v lize udrželi. 12:06 Je za námi druhá hra v souboji o páté místo (poslední místo, které se zcela jistě udrží v LCS a nemusí hrát "baráž" s amatérskými týmy) mezi Ninjas in Pyjamas a Alternate. Zatím je to 1-1, první hru vyhráli NiP, druhou hru naopak Alternate. Za chvilku začíná poslední a rozhodující hra a potom se přesouváme na semi-finále.

PÁTEK18:25 Tak bohužel Freeze na Šampionátu neuvidíme. Gambit Gaming se povedlo vyhrát i druhou hru, která byla rovněž extrémně vyrovnaná a dlouhá. Stávají se tak posledními finalisty a zítra se ukáže, kdo postoupí do finále. Ninjové zítra v 10:00 hrají zápas o páté místo proti Alternate.

17:19

Je za námi první hra z duelu Ninjas in Pyjamas vs. Gambit Gaming. Hra trvala neuvěřitelných 57 minut a ruskému celku se nakonec podařilo obrátit velmi nepříznivý vývoj celé hry, který pro svůj tým zajistil na začátku hry Bjergsen se svým Talonem. Gambit vede 1:0

15:40 Evil Geniuses

právě vyhráli třetí hru proti Alternate a za stavu 2-1 postupují do semi-finále! Nádherné hry, EG se povedlo obrátit vývoj celého duelu. První zápas prohráli ve velmi vyrovnané hře, druhý zápas se jim povedl vyhrát poměrně rychle (29 min.) a třetí zápas po velmi vyrovnaných soubojích, kdy se převaha přesouvala z jednoho týmu na druhý, dokázali také proměnit ve vítězství. Doporučujeme podívat se na první a třetí hru! Alternate si zítra od 10:00 zahrají o páté místo s jedním z dvojice NIP/GG. Ten kdo prohraje zápas o 5. místo bude muset do "baráže", aby se udržel v LCS.

Kvalifikované týmy 

Lemondogs

 

Fnatic

 

Evil Geniuses

 

Gambit Gaming

 Ninjas in Pyjamas

 

Team Alternate

O tom, jak probíhala a dopadla skupinová část se můžete dočíst

v tomto článku

.

Systém turnaje

Hraje se klasicky systémem bo3 - čili na dva vítězné zápasy. Loser's Bracket v turnaji není a proto se můžeme těšit na zajímavé zápasy, kde každý tým vytáhne jistě dobře připravenou strategii. Nezapomínejme, že je ve hře stále jeden Čech a to Freeze z týmu Ninjas in Pyjamas. V prvním kole ho čeká zápas proti Gambit Gaming a případně v semi-finále lídr celé evropské tabulky - Lemondogs.

Harmonogram

Play-off LCS je zlatým hřebem celého turnaje a bude se hrát tři poslední dny. Tedy od 23.-25. srpna.

PÁTEK 23.8.
 EG 2 : 1 ATN 
 NIP 0 : 2 GG 
SOBOTA 24.8.
 ATN 2 : 1 NIP 
 FNT 2 : 0 EG 
 LD 2 : 0 GG 
NEDĚLE 25.8.
 EG 1 : 2 GG 
 FNT 12:00 LD 

2. Mezinárodní Wildcard turnaj

Nebo-li Divoká Karta. V tomto turnaji si zahraje pět týmů, které vyhrály své regionální turnaje anebo se jinak kvalifikovaly. Uvidíme zde tým z Brazilie, Mexika, Austrálie, Turecka a Litvy. Podobně jako z nedávno

proběhlé kvalifikace Jihovýchodní Asie

 (která mimochodem přinesla prvního účastníka Šampionátu) i zde postoupí výherce na Světový Šampionát S3 a bude mít možnost zahrát si na největším LoL turnaji tohoto roku.

Kvalifikované týmy

 paiN Gaming

 GamingGear.eu

 Lyon Gaming

 Dark Passage

 Team Immunity

Systém turnaje 

Týmy si jako první zahrají v jedné velké skupině, systémem každý s každým. Poslední tým ve skupině vypadává a zbylé čtyři postupují rovnou do play-off. Semi-finále se hraje rovněž klasicky - první se čtvrtým a druhý se třetím. No a ve finále se potkají vítězové. Zápasy ve skupině jsou bo1 (čili jeden vítězný) a zápasy v play-off jsou bo3. 

Harmonogram

Tento turnaj se bude hrát jako první. Začíná se již ve středu, kdy se hraje skupinová část - tam se hrají vždy dva zápasy současně, takže ještě nevíme, jak to bude se streamem. Den poté se hrají obě semi-finále a v pátek před začátkem LCS play-off se hraje poslední a nejdůležitější zápas - finále o postup na Šampionát.

STŘEDA 21.8.
 GG.EU 1 : 0 DP 
 Lyon 0 : 1 IMG 
 paiN 1 : 0 GG.EU 
 DP 0 : 1 IMG 
 Lyon 0 : 1 DP 
 paiN 1 : 0 IMG 
 paiN 1 : 0 DP 
 Lyon 0 : 1 GG.EU 
 IMG 0 : 1 GG.EU 
 paiN 0 : 1 Lyon 

Vítězem celého turnaje je celek GamingGear.EU z Litvy! Na Šampionátu budou tedy čtyři týmy z Evropy!

3. S4 LCS Spring Promotion

O tomto turnaji máme poměrně málo informací. Nicméně mělo by jít o klasický Promotion turnaj do další sezóny LCS. Čtyři amatérské týmy si proti sobě zahrají a první z nich by měl postoupit do tzv. "baráže" k další sezóně LCS, kde se střetne s jedním z profesionálních týmů, které skončí na posledních třech místech (zatím tam je SK Gaming a Meet Your Makers). Na tomto turnaji jsme mohli vidět i Benched Gaming, kteří ale bohužel v posledním kole prohráli.

Kvalifikované týmy

 AT Gaming

 Copenhagen Wolves

 Kiedyś Miałem Team

 TCM Gaming

Systém turnaje a harmonogram

V tomto případě půjde o velice jednoduchý systém. Týmy jsou rovnou do semi-finále, kde z každé dvojice postoupí jeden do finále. Bude se rovněž hrát první dny celého Gamescomu. Zatím neznáme přesný rozpis, podle všeho by se měly dvojice, které proti sobě nastoupí v semi-finále, vylosovat až na místě.

STŘEDA 21.8.
 ATG 0 : 2 KMT 
 TCM 1 : 2 CW 
ČTVRTEK 22.8.
 KMT 0 : 2 CW 

Vítězem turnaje se stávají  Copenhagen Wolves!

Přidejte si nás na

FACEBOOK

, ať nepropásnete žádný zápas a jste plně informování o tom, jak turnaj probíhá.

Čeká nás tedy pět dní přímo nadupaných akcí. Těšíte se?
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama