Gamescom 2012 - Zápas o 3. místo
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Gamescom 2012 - Zápas o 3. místo

Gamescom 2012 - Zápas o 3. místo

Pogasta

Pogasta

19. 8. 2012 11:46

Zápas o třetí místo je za námi. Pojďme se podívat, jak probíhal.

Reklama

Dnes v 11 hodin byl zahájen zápas o 3. místo mezi týmy CLG.eu a fNatic.RC. Obsazení tohoto utkání je možná trochu překvapivé, protože tým CLG.eu byl považován za favorita ve svém semifinálovém představení, avšak na skvěle hrající SK Gaming nestačil. I přes tento fakt předvedly oba týmy ve svých semifinálových utkáních skvělé výkony, a tak se od zápasu o 3. místo očekávaly velmi kvalitní a vyrovnané hry. 1. HRA (CLG.EU VÍTĚZÍ) V banech se neobjevilo nic překvapivého. Na straně CLG se objevil ban Jayce, kterého hraje SOAZ výborně, dále pak dva typické bany hrdinů, které proti sobě nechce žádný tým a to Alistara a Shena. Bany týmu fNatic byly očividně mířeny konkrétněji, Anivia proti Froggenovi, Irelia proti Wickedovi a Maokai proti Snoopymu.

Oba týmy zvolily rozdílně zaměřené picky u CLG je vidět spíše late game tým, kde šlo hlavně o nafeedění Kog´mawa, který už by to měl v late game vyřešit, navíc kombinace ultimátních schopností by měla být v teamfightech smrtelná. Oproti tomu fNatic zvolili spíše early game agresivní tým. Je zde možno vidět velmi agresivní bot linku, která určitě bude chtít nějak znepříjemnit život kog´mawovi a rumble byl picknut primárně jako counter na malphita, popřípadě jako velký zdroj damage v early a mid game.

Hra se ovšem už od začátku nevyvíjela pro fNatic dobře, CLG forcnuli lane swap, který byl pro ně samozřejmě výhodnější. Kog´maw se v situaci 2v1 pěkně nafarmil a navíc Wicked s Malphitem zvládal situaci mnohem lépe než Rumble. First blood ovšem šel do rukou fNatic, kdy Ryze společně s Nocturnem a za pomoci flashe zabili Froggena na midu. Poté se však uskutečnily dva ganky na Ezreala s Leonou, které vyústily v dva killy pro Shyvanu. Následovalo několik pokusů o gank Koga s Nunem, avšak poměr sil se vždy zvrátil díky včasnému příchodu Shyvany, či Malphitovu teleportu. Díky těmto nepovedeným gankům získal Kog k farmě i killy. CLG získaly každého draka ve hře, a tak se jejich jedinou slabinou stal nepříliš přesvědčivý výkon Froggena a oproti tomu skvělý výkon xPeka. Ryze se snažil seč mohl, avšak na zvrácení výsledku to nestačilo. Yellowpete skvělou poziční hrou přežil všechny zbývající teamfighty a prostřílel CLG k vítezství v první hře 2. HRA (CLG.EU VÍTĚZÍ) V druhé hře proběhla v banu týmu fNatic pouze jediná změna, ban Maokaie byl vyměněn za ban Alistara. U CLG proběhla také jen jedna změna a to ban Malphita místo banu Alistara.

Tým fNatic v druhé hře musel vyhrát, proto se pokusil znovu vsadit vše na jednu kartu a to na co nejagresivnější early game. Oba týmy znovu počítaly se switchem a proto picknuli Gravese a Tarica, jako dvojici s nejlepší možností rychlého pushe věže. Jako AP opět zvolili Ryzeho, což je pochopitelná volba po minulé hře. Na solo top byl vybrán Yorick, jakožto hrdina s nejlepším sustainem v situaci 1v2. V jungli se pak objevil Nunu, velmi riskantní pick, buď zničí early game a tým vyhraje nebo se stane useless. CLG však nezůstali s neobvyklým pickem do jungle pozadu a vzali si Cho' Gatha. Velice silný hrdina v podání Snoopeho. Wicked si vzal na solotop svého Renektona, velmi silný a agresivní pick. Na bot linku zkusili pick fNaticu z minulé hry a to konkrétně Ezreal a Sona. No a na midu zůstal Froggen se svým Gragasem a pokusil se napravit dojem z minulé hry.

Druhá hra se však z pohledu fNatic vyvíjela ještě hůře než ta první. Hned v 5. minutě byl otočen gank proti duu Leona a Ezreal, v konečném účtování z toho vyšel Ezreal s double killem i first bloodem. Froggenův výkon byl k nerozpoznání od první hry a už od začátku Ryzeho na midu tlačil. Snoopeh vygankoval co mohl a rázem z toho byla jasná dominance pro CLG. Tým fNatic se snažil co mohl, získal všechny draky, ale nestačilo to. V 17. minutě už nešlo nic dělat, fNatic zkusili poslední fight, ale nedokázali se Ezreala ani dotknout. CLG si došli v pohodovém tempu pro vítězství ve hře číslo 2 a tím i pro 3. místo na IEM COLOGNE a jistou účast na SEASON 2 WORLD CHAMPIONSHIP.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama