G2 znovu ovládli LEC, ve finále si hravě poradili se Excel
i Zdroj: Michal Konkol/Riot Games
eSport League of Legends Článek G2 znovu ovládli LEC, ve finále si hravě poradili se Excel

G2 znovu ovládli LEC, ve finále si hravě poradili se Excel

Maarty

Maarty

31. 7. 2023 15:57

Po několika intenzivních týdnech a sériích, ve kterých tým XL z průběžného posledního místa vybojoval těsnou semifinálovou sérii proti Fnatic, jsme nakonec uviděli jejich nevyhnutelný pád a ukázku toho, že tým G2 nemá v Evropě konkurenci. Letošní dvojnásobný výherce splitu včerejší sérii ukončil jednoznačným 3:0.

Reklama

G2 už v draft fází vypadali mnohem připravenější než tým XL a jednotlivá flexibilita hráčů jim dodávala jasnou výhodu už od začátku série. K tomu i výkony hráčů (hlavně zejména junglera Yike) byly mnohem konzistentnější. Od minulého střetnutí bylo znát, že XL tentokrát nevyhraje kvůli nedbalému výkonu.

Caps se po tomto triumfu stal nejúspěšnějším a nejdekorovanějším evropským hráčem všech dob, včerejší výhrou pokořil svého bývalého spoluhráče Perkze. Společně s tímto úspěchem si organizace odváží svůj už jedenáctý titul, a tým se tak zdá silnější než kdy jindy.

V následném LEC rozhovoru nám midař Caps poodkryl, kam tým míří a že je mnohem připravenější, než byl na letošní MSI, kde podlehl BLG za skóre 3-1.

O tom, že G2 ukořistí alespoň TOP 3 ve finálovém turnaji o postup na světový šampionát, který začíná 18. srpna, pochybuje málokdo. Otázku pro domácí fanoušky zůstává, jestli tentokrát evropští šampioni dokáží porazit i čínské a korejské favority.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama