G2 postupují do hlavní část MSI, Golden Guardians sebrali hru čínskému gigantovi
i Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games
eSport League of Legends Článek G2 postupují do hlavní část MSI, Golden Guardians sebrali hru čínskému gigantovi

G2 postupují do hlavní část MSI, Golden Guardians sebrali hru čínskému gigantovi

Reibl

Reibl

5. 5. 2023 12:00

Známe dva ze tří postupujících do hlavní části letošního MSI. Favoriti včerejších duelů ovšem nepředvedli jednoznačné výkony, což zejména v případě LPL celku mohlo řadu diváků překvapit.

Reklama

První na řadu přišel duel mezi druhými seedy z LPL a LCS. Čínský gigant v podobě Bilibili Gaming patřil mezi favority a počítalo se s jasným skóre 2:0, o čemž vypovídala hned úvodní fáze prvního duelu. Marksman Elk dokazuje, že patří mezi nejlepší hráče v této roli na celém turnaji. V každé hře doslova přejel botlinku GG a připsal si několik killů. Vedení o doslova tisíce goldů v prvních 14 minutách přesto v druhém duelu nestačilo.

Golden Guardians ve druhé mapě dokázali zvrátit obří deficit zlata a vrátit se dohry zejména díky výkonům Licorice, Rivera a Goriho na Yasuovi. Smrtící kombinace znehybnění dokázala usmrtit Elka v pozdějších fázích hry i přes Lulu za zády. Překvapení bylo na světě i přes fakt, že americký celek rozhodující hru prohrál.

Druhý duel mezi G2 a PSG byl rovněž v jeden moment velice napínavý. Druhý seed z Evropy totiž po dvacáté minutě zaváhal a po jasném vedení hrozilo, že se PSG vrátí do hry. Kostrbatý duel nakonec G2 zvládli dovést do úspěšného konce.

Druhá hra už byla o poznání jednoznačnější a jedinou hrozbou pro Capse se stal Aphelios v podání Waka, který si připsal 9 killů z 11. Ani to ale PSG nestačilo k výhře a G2 se tak spolu s Bilibili Gaming kvalifikovali do hlavní části turnaje.

O poslední místo se utká 6 celků. Každá série bude vyřazovací. Kdo tedy nyní prohraje, na turnaji končí.

Jako první nás čeká duel mezi R7 a GAM Esports následovaný soubojem mezi japonskými a brazilskými reprezentanty. Výherci těchto duelů narazí na GG a PSG v další Bo3 sérii. Play-in zakončí Bo5 série mezi dvojicí týmů tuto neděli. Následovat bude jednodenní pauza a hlavní Bo5 část turnaje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama