G2 padli proti MAD Lions KOI, Humanoid nemá účast na Worlds jistou
i Zdroj: Wojciech Wandzel/Riot Games
eSport League of Legends Článek G2 padli proti MAD Lions KOI, Humanoid nemá účast na Worlds jistou

G2 padli proti MAD Lions KOI, Humanoid nemá účast na Worlds jistou

Reibl

Reibl

První víkend finálového turnaje v LEC přinesl jedno obří překvapení. V dlouhé sérii mistři tří letošních splitů padli proti španělským MAD Lions KOI.

Reklama

Season Finals odstartoval duel mezi Fnatic a Team BDS. Po kolapsu v letním finále bylo očekávání od Fnatic různorodé. Jak ale jejich sobotní série ukázala, hráči se z pohromy proti G2 dokázali oklepat. Jednotlivé hry proti BDS byly hrány na bezpečnější notu, kdy bylo znát, že Fnatic nechtějí dát soupeři šanci na comeback. Ve finále ale šlo o rychlý proces a Humanoid si připsal důležitou výhru 3:0. O dost nepředvídatelnější podívanou přinesl zápas mezi G2 a MDK.

G2 byli považováni za celkem jasné favority. Ostatně MDK od zimního splitu, kde dosáhli na druhé místo, s formou celkem klesli. Jenže to by se nesměl topař Myrwn rozhodnout dát 1v9 v poctivém SoloQ stylu. Po úvodní zpackané hře, kdy G2 MDK přejeli se série rozjela ve prospěch madridského celku. Ten zvítězil ve druhé hře a ve třetí byl jen malinký kousek od zničení Nexusu G2.

G2 se i přes holou bázi zvládli vrátit do hry a připsali si vedení 2:1 v sérii. Ani tato situace MDK nerozhodila a celek brzy sérii vyrovnal. V páté hře jsme se pak dočkali netradičního duelu Nidalee proti Irelii na topu. MAD Lions KOI i koncovku sérii zvládli a připisují si tak senzační výhru, která je přibližuje k účasti na Worlds. Tu ale nemá celek jistý, stejně tak Fnatic.

Na Worlds se podívá vítěz duelu mezi Fnatic a MDK. Na tento zápas si ještě dva týdny počkáme. Následující víkend totiž BDS vyzvou SK Gaming a G2 narazí na GIANTX, kde najdeme dva české hráče. Podaří se Jackiesovi a Patrikovi dokonat senzační scénář s vyřazením G2? To zjistíme už 18. srpna.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama