G2 dostali nejlehčí los, Češi znají soupeře pro vyřazovací duely
i Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games
eSport League of Legends Článek G2 dostali nejlehčí los, Češi znají soupeře pro vyřazovací duely

G2 dostali nejlehčí los, Češi znají soupeře pro vyřazovací duely

Reibl

Reibl

23. 10. 2023 13:50

Na Worlds došlo k prvním vyřazovacím duelům swiss fáze. Dvě série dopadly špatně pro fanoušky západních týmů. Domů tak jedou zástupci LEC i LCS.

Reklama

Zápas mezi Teamem Liquid a GAM Esports přinesl celkem vyrovnaný souboj, který lépe odstartoval pro vietnamský celek. Ten se ujal po první hře vedení, načež americká organizace s prakticky korejskou soupiskou musela dotahovat. Série tak šla do třetí hry, kde si GAM Esports připsali velmi důležitou výhru. Posílají tím pádem Team Liquid domů. Americký tým sice předvedl úctyhodnou hru proti T1, avšak od té doby nedokázal na tyto výkony navázat. Jungler Pyosik přesto na turnaji zářil, pokud ho tým nechal hrát silné junglery. Jedinou výhru proti GAM si připsal s Kindred ve svém Worlds skinu.

Duel mezi Dplus Kia a BDS už byl relativně rychlý a korejský gigant si se čtvrtým seedem Evropy celkem bez problémů poradil. Evropa tak má první tým venku z turnaje.

Los zápasů

Ve skupině 1:2 se po dnešní výhře nachází GAM a DK, doplní je C9, FNC, WBG a MAD. Los duelů je velmi pikantní. Cloud9 narazí na Fnatic. Právě v Koreji v roce 2018 na sebe týmy narazily v semifinále Worlds. Tehdy se po výhře 3:0 radoval zástupce EU LCS. Carzzy vyzve Weibo Gaming s obávaným TheShy na topu.

Ve skupině 2:1 máme následující celky: G2 a LNG po prohrách v 2:0 skupině a T1, NRG, BLG a KT po výhrách v 1:1 skupině. Los zápasů je opět velmi zajímavý. Dočkáme se totiž dvou duelů mezi LPL a LCK a jednoho mezi LCS a LEC. Západní celkem má tedy garantovaný postup do čtvrtfinále. Zda to budou G2 nebo NRG zjistíme až v sobotu. Výherce těchto zápasů postupuje do playoffs. Celky, které prohrají, mají ještě jednu šanci postoupit do čtvrtfinále.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama