Fnatic i s náhradníkem porazili BDS, o místo ve finále budou bojovat proti MAD Lions
i Zdroj: Michal Konkol/Riot Games
eSport League of Legends Článek Fnatic i s náhradníkem porazili BDS, o místo ve finále budou bojovat proti MAD Lions

Fnatic i s náhradníkem porazili BDS, o místo ve finále budou bojovat proti MAD Lions

Maarty

Maarty

4. 9. 2023 16:56

Fnatic si zajistili místo na světovém šampionátu, zatímco BDS budou muset vyzvat o místo v play-in fázi americký tým Golden Guardians. I s Wunderem na toplane dokázali hráči v černooranžové ukořistit vítězství v páté rozhodující hře. V nedělím duelu pak G2 porazili MAD, Carzzy ovšem převedl skvělý výkon.

Reklama

Fnatic postupují přímo do základních skupin Worlds

Fnatic to opět dokázali a z pátého místa se probojovali až mezi nejlepší tři celky evropské ligy. Po těsné výhře proti XL dokázali výsledek zopakovat i proti solidním BDS, a to i když Oscarinina musel na topu nahradit Wunder, který v týmu možná zůstane i do příštího zápasu proti MAD Lions.

Jak už bylo avizováno v předzápasovém článku, sérii nechyběli zajímaví hrdinové (například v podobě Karthuse v jungli). Humanoid pak v poslední hře vytáhl Syndru na midlane, různé kompozice a vyrovnané mapy udělaly ze série jednu z nejlepších podívaných v dosavadních Finals.

Carzzy ve formě

V pavouku vítězů se po dvoutýdenní odmlce objevili MAD proti favorizovaným G2, kteří ovšem v nedělní sérii tak dominantně nevypadali. Po fiasku v první mapě dokázali jungler Elyoya společně s korejským topařem Chasym sérii vyrovnat a MAD ukázali, že přišli do této série vyhrát. 

Třetí mapa, kde Carzzy zničil nepřátelskou botlane, vypadala slibně, ovšem neortodoxní pick v podobě Swaina na toplane dokázal zastavit celý náskok a udržet G2 ve hře až do konce. V poslední čtvrté mapě pak začátek hry vypadal opět velmi dobře pro českého střelce, ale pár chyb a jeden prohraný souboj u barona převrátil náskok ve zlatě opět na stranu G2.

MAD tedy odešli poražení se skórem 3-1, ale dokázali, že i v linkách jsou schopni konkurovat talentovaným G2. Nebýt tolika chyb v pozdějších minutách hry mohli jsme vidět stejně vyrovnanou sérii jako o sobotním večeru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama