FlyQuest přišli s prvními výhrami, Vitality mění junglera na poslední týden LEC
i Zdroj: Stefan Wisnoski/Riot Games
eSport League of Legends Článek FlyQuest přišli s prvními výhrami, Vitality mění junglera na poslední týden LEC

FlyQuest přišli s prvními výhrami, Vitality mění junglera na poslední týden LEC

Maarty

Maarty

1. 7. 2023 14:42

V brzkých ranních hodinách skončil další týden LCS a na večer se přesouváme zpět do Evropy, kde se týmy utkají v posledních a rozhodujících zápasech základní části letního splitu. Některé týmy mají postup jistý, zatímco například Patrik z XL stále bojuje o místo v playoffs. Pojďme zrekapitulovat další týden americké ligy a připravit na rozhodující dny LEC.

Reklama

FlyQuest po šesti prohraných hrách od začátku splitu konečně našlo druhý dech a další týden končí bez jediné prohry. Jednalo se ovšem o zápasy s týmy z horší půlky tabulky, a i přes to, že porazili i tým Liquid, je stále čekají ještě ti nejsilnější oponenti. 

Cloud 9 a Evil Geniuses i nadále sdílí společně první místo, ale v pátečním zápase měli navrch C9. Golden Guardians zase získali průběžné třetí místo, hned za touto trojicí zůstává tým Liquid a Dignitas.

Jestli Fnatic skončí na prvním místě poté, co se konečně se svou novou botlinkou rozjeli, uvidíme už od dnešního večera. Rozhodně se máme na co těšit a je možné, že v pondělí dojde i na opakovaný vzájemný zápas proti G2, pokud týmy skončí tento týden se stejným počtem výher.

Vitality poslali na lavičku čínského hráče Bo a mladý sedmnáctiletý jungler z druhé ligy Daglas jej má v posledním hracím týdnu nahradit. Papírově silný tým nedosáhl za celý rok 2023 žádný pořádný úspěch a Daglas rozhodně nevypadá jako posila namísto zmiňovaného Bo. Celá tato rošáda hráčů už vypadá jen jako zoufalý pokus něco málo zachránit. Polský mladík ale může na druhou slavit, protože on sám nebude mít co ztratit a pokusí se chytit tuto šanci za pačesy a předvést se v nejvyšší evropské lize.

Český střelec Patrik je po dlouhé době nejblíže k dosažení na play-off. Po neúspěšném roce, který doprovázely samé výměny hráčů, to vypadá, že tým XL se konečně dostane o krok dál. Poslední tři zápasy každého týmu i výsledky najdete v našem esportovém přehledu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama