eSport League of Legends Článek Finálový víkend jarní části LEC je tu, kdo odletí s G2 na MSI?

Finálový víkend jarní části LEC je tu, kdo odletí s G2 na MSI?

Reibl

Reibl

21. 4. 2023 14:00

Čtyři celky, jedna trofej. Kdo vyzdvihne nad hlavu nejen pohár pro vítěze, ale zajistí si i místo na MSI? Finále jarní části může mít překvapivý závěr.

Reklama

Boj o MSI

Tento víkend bude opravdu speciální. V LEC se totiž bojuje jak o titul mistra splitu, tak o místenku na MSI. Letenky již koupili hráči G2, jenže na palubě letadla je místo pro dva celky. Kdo má k postupu nejblíže se jen těžko určuje.

Pokud G2 vyhrají i tento split, na MSI odcestuje tým, který má největší počet championship bodů. Což budou MAD Lions za jakéhokoliv výsledku. V zimě nasbíraných 100 bodů a minimálně dalších 60 postačí na kvalifikaci.

TýmZimaJaro minimálněCelkem
G2 Esports12060180
MAD Lions10060160
Team BDS30100130
Team Vitality5080130

Team BDS postoupí, pokud celek vyhraje split. Jelikož se francouzská organizace dostala do finále, dělí je od tohoto scénáře jen 3 vyhrané mapy.

Vitality mají před sebou trochu těžší úkol. Musí si totiž poradit s vítězem mezi G2 a MAD, následně pak Perkz narazí na BDS ve finále.

Carzzy stále ve hře

Oči českých hráčů se budou upírat na MAD Lions. Jediný český zástupce v playoffs jarního splitu totiž opět podává výkony, kterými se zasloužil o dvě trofeje před dvěma lety. Carzzy nastoupí hned v pátek večer proti G2, což bývá zárukou dobré podívané.

V sobotu se vítěz tohoto duelu utká s Vitality. Francouzská organizace už má na kontě řadu vtipů o kolapsu super týmu. Stalo se tomu několikrát minulý rok a letos v zimě rovněž tým nedostál očekávaným výsledkům. Celek narazil na začátku týdne na BDS, kde šlo o jednoznačnou prohru. Schyluje se k dalšímu kolapsu, nebo to konečně Perkze po letech někam dotáhne?

Velkou neznámou představují BDS ve finále. Celek si vedl opravdu dobře napříč Bo1 i Bo3 fází a smetl Vitality v poměru 3:0. Jenže co když tým narazí ve finále na zkušené G2? V mnohém cesta BDS připomíná DRX z Worlds nebo Golden Guardians z LCS. Záleží ovšem na koncovce. Už tak jde pro organizaci o úspěch a příslib do budoucna.

LEC nalaďte od pátku do neděle od 18:00. Po konci finálového zápasu nás čeká losování MSI.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama