Finalisté šampionátu - TPA
i Zdroj: Tryhard.cz
Ostatní Článek Finalisté šampionátu - TPA

Finalisté šampionátu - TPA

Petr Macháček

Petr Macháček

12. 10. 2012 10:38

Finále šampionátu se blíží a tak bychom Vám rádi podrobněji představili týmy, které se v něm utkají.

Reklama

 Taipei Assasins

HistoriePsal se rok 2011, kdy hráči MiSTaKEStanleycolalinA8000, NeXAbc a bývalý člen  CLG Lillbalz zakládájí tým For The Win. Netrvalo dlouho a kvality týmu se začaly projevovat. Nejprve několika výhrami na offline turnajích, následně výhrou Garena's G1 eSports competition = kvalifikace na World Cyber Games 2011, kde se bohužel nedostal ani ze skupiny. I přesto je to bráno za obrovský úspěch. Díky této účasti vznikl právě tým TPA. Garena si povšimla jejich úctyhodných výkonů na turnaji a domluvila se s nimi, aby umožnili vznik prvního taiwanského profesionálního LoL týmu spolu s hráči bebeisadog Toyz. Vše je uskutečněno 7. dubna tohoto roku. Z For The Win se stává Taipei Assassins s celkovým počtem sedmi hráčů. A rozhodně to nebyl špatný tah. Na výhru v IPL5 Taiwanese Qualifiers jim stačily pouhé dva měsíce na souhru. Jejich série úspěšnosti pokračovala na regionálním finále sezóny 2 v Taiwanu, odkud si též odvezli první místo. Toto vítězství jim zajistilo přístup na právě probíhající šampionát. Zde se postarali o zázrak. Jako nejnezkušenější tým z celého turnaje se probojovali až do finále, které se odehraje v sobotu. Postaví se jim tým  Azubu Frost, o kterém se dozvíte víc v dalším článku.

Hráči

 Wang 'Stanley' June Tsan

Věk: 21Původ: TaiwanRole: Solo topOblíbený champion: NidaleeTop elo2347

Stanley je znám hlavně díky hraní velice neobvyklých championů na solo topu - Ezreal, AD Lulu, či některé AP carry postavy, které můžeme spatřit spíše na midu. Kvůli častým lane swapům (AD carry a support na topu, topař na botu) bývá nucen picknout více konzervativní hrdiny, jako jsou Jax, či Olaf. Na tomto šampionátu předvedl několik skvělých her za Nidalee, která se proti němu ve finále bude dost možná banovat. Ať už ji ve finále uvidíme nebo ne, zcela jistě začneme Nidalee na topu zase vídat.

 Alex 'Lilballz' Sung

Věk: 24Původ: TaiwanRole: JungleOblíbený champion: AlistarTop elo: 2027

Lilballz = Alistar. Ano, přesně tak. Jeho neuvěřitelné kousky s touto bláznivou krávou se někdy nejspíš zapíšou do historie League of Legends (například tento). Je nám opravdu líto, že jsme nemohli na šampionátu toto spojení vidět. Museli jsme si vystačit s jeho exkluzivně zahraným Maokaiem v druhém utkání proti  Moscow Five, kdy se skórem 1/0/11 rozhodně ovlivnil vývoj tak důležitého zápasu.

 Chen 'MiSTakE' Hui ChungVěk: 23Původ: TaiwanRole: SupportOblíbený champion: JannaTop elo: 2359

MiSTakE je kapitánem týmu. Poprvé byl jeho support-skill k vidění na Riot World Invitationals, kde si spolu s dalšími profesionálními hráči zahrál proti zaměstancům firmy, která stála za vznikem hry League of Legends. Jeho agresivní styl hraní supportů je velmi netradiční a spousta jeho soupeřů si s ním občas neví rady. Mezi jeho specialitky patří třeba Zyra, kterou jsme zatím na S2WCH pod jeho rukami neviděli. Ještě nás čeká finále, takže se nechme překvapit.

 Cheng 'bebeisadog' Bo Wei

Věk: 21Původ: TaiwanRole: AD carryOblíbený champion: TristanaTop elo: 2510

Bebe, jak se Cheng zkráceně přezdívá, tvoří společně s MiSTakEm obávanou dvojici na botu. Jeho repertoár championů je obrovský, pamatuji si, že kvůli zmatkům v lobby musel jednou odehrát zápas s full AD Lux. Lilballz se špatně domluvil se svým týmem a místo Ashe, picknul právě Lux. Bebe se do toho však obul a se svou světélkující slečnou z Demacie lehce přehrál Gravese a Tarica, kteří proti němu na lajně nastoupili.

 Kurtis 'Toyz' Lau

Věk: 20Původ: TaiwanRole: AP CarryOblíbený champion: RyzeTop elo: 2350

Pokud jste aspoň někdo z vás sledoval Taiwan Regionals, určitě si pamatujete, jak Toyz, nejmladší člen TPA, na tomto turnaji rozdával s Karthusem, či Twisted Fatem jeden triple kill za druhým. Právě tito championi s global spelly byly jeho doménou. Nikdo neví, proč se přeorieontoval právě na klasické/tanky AP carry, jako jsou Ryze, Anivia, či Orianna. Ale jsme si jisti, že to určitě nebylo špatné rozhodnutí. Teď je otázkou, co si pro nás (diváky) připravil na finále.

 Lin 'colalin' Ying Hsuan (náhradnice)

Věk: 25Původ: TaiwanRole: Support (náhradice)Oblíbený champion: LuxTop elo: 2136

 Qui 'NeXAbc' Bo Jie (náhradník)

Věk: 20Původ: TaiwanRole: AP carry (náhradník)Oblíbený champion: Twisted FateTop elo: 2244 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama