eSport League of Legends Článek Finále LCS je tu, kdo vyzve Cloud9 v boji o titul?

Finále LCS je tu, kdo vyzve Cloud9 v boji o titul?

Reibl

Reibl

8. 4. 2023 17:53

Tři týmy se tento víkend utkají o titul mistra jarního splitu LCS. Ve hře není jenom pohár pro vítěze, ale také druhá letenka do Londýna, kde se odehraje Mid Season Invitational. Dokáží Cloud9 potvrdit roli favorita?

Reklama

V základní části se o vedení v tabulce přetahovaly dva celky. Jedním z nich byl FlyQuest, organizace, která v uplynulých letech často tahala za kratší konec. Letos ovšem přišla razantní změna v soupisce a tým předváděl velmi solidní výkony. FlyQuest se dlouho držel na přední pozici, nakonec ale podlehl v tiebreakeru Cloud9. Přesto celek patří k favoritům sobotního duelu.

Druhým týmem ve finále lower bracketu jsou překvapivě Golden Guardians. Jde o první TOP 3 umístění v historii organizace. GG odstartovali sezónu se skóre 0-4, ale série sedmi výher a slušné koncovky stačila na třetí místo. Tým si následně poradil nejen s Doubleliftem v prvním kole, ale i s Evil Geniuses. Velkou zásluhu na tom měli zejména Licorice a Stixxay. Oba hráči zažívají největší formu za poslední roky.

Jejich sobotní duel ovšem málokdo čekal. Favoritem v prvním kole byli 100 Thieves, následně Evil Geniuses. Obdobný scénář platí i v tomto kole. FlyQuest rozhodně lační po odvetě a tým postavený kolem talentovaného marksmana Prince má papírově větší šance.

Cloud9 zažili dobré i horší hry. Jejich série se CLG nabídla vyrovnanou podívanou, a ačkoliv se nešlo do páté hry, forma mráčků se nezdála být příliš vzdálená od zbytku ligy. Tento scénář ale lehl popelem po skalpu FlyQuestu. Precizní práce Berserkera podtržená titulem MVP základní části dává najevo, kdo je tu favoritem na titul.

Cloud9 od roku 2020 vyhráli každou sezónu jeden ze dvou splitů. Letos se může tento trend opakovat. Tým totiž nemá větších slabin, alespoň pro zbytek amerických týmů. Koho C9 vyzvou budeme vědět už v sobotu večer.

Finále LCS se odehraje na stadionu PNC Arena s kapacitou až 19 tisíc diváků. O pořádnou atmosféru tedy nebude nouze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama